Тази зима Санди Морис спечели първата си титла на международната

...
Тази зима Санди Морис спечели първата си титла на международната
Коментари Харесай

Санди Морис убедена, че жените могат да преминат 5.20 метра в овчарския скок

Тази зима Санди Морис завоюва първата си купа на интернационалната сцена при дамите, откакто стана международна шампионка в зала в овчарския скок в Бирмингам с връх на шампионатите от 4.95 метра. 26-годишната американка имаше сребро от Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016, сребро от Световното в Лондон навън през предходната година и сребро от планетарния шампионат под покрив в Бирмингам през 2016 година Но нито един път не беше стъпвала на върха до тази зима. През предходната седмица Морис реализира още една победа в Бирмингам - на Диамантената лига.

A post shared by Sandi Morris (@sandicheekspv) on Aug 18, 2018 at 1:34pm PDT
До края на сезона за нея остават единствено две надпревари - край в Диамантената лига в Цюрих на 30 август и Континентална купа в Острава (8-9 септември). Тя обаче има вяра, че може да оглави безконечната международна класация, която сега се държи от Елена Исинбаева с 5.06 м. На 27 юли тази година в родния си Грийнвил тя нападна 5.07 м и беше покрай превъзмогването на тази височина.  “Това беше най-хубавото на 5.07 м, което съм правила. На 4.95 м усещах, че имам доста пространство над летвата. Помислих си ‘Трябва да подобря международния връх довечера!’. Два от опитите ми бяха доста солидни”, сподели Морис, която се причисли към Исинбаева и Джен Сур в “Клуб 5 метра” с триумфа си на 5.00 м в Брюксел през 2016 година
A post shared by Sandi Morris (@sandicheekspv) on Jul 29, 2018 at 10:32am PDT
Морис освен има вяра, че може да стане международна рекордьорка, само че е уверена, че дамите могат да скочат 5.20 м в овчарския скок. “Определено имам вяра, че дамите могат да скочат 5.20 м. И тази религия ме кара да желая да потвърдя това, да скачам допустимо най-вече, колкото физически мога. Дали съм една от тези, които могат за скочат 5.20 м? Не знам, само че бих желала да мисля по този начин. Смятам, че несъмнено имам скоростта и силата да подобря международния връх.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР