Тази зима няма да има недостиг на дърва за огрев,

...
Тази зима няма да има недостиг на дърва за огрев,
Коментари Харесай

ЮЗДП гарантира, че ще има достатъчно дърва за огрев през зимата

Тази зима няма да има дефицит на дърва за огрев, както беше предходната , подсигуряват от Югозападното държавно дружество. Складовете са цялостни и даже изпитват компликации да продадат наличното.

Повечето в благоевградското село Изгрев се греят с дърва, поръчка да купят от горското са дали преди месеци

„ При направената рано пролетта молба за 10 кубика, преди месец получих 5 кубика от Горското стопанство в Грамада. За 800 лева, по 160 лева на кубик “, изясни Симеон Димитров от село Изгрев.

Най-евтини са в Бургас и Казанлък

Мъжът е пресметнал, че приблизително на сезон харчи по 10 кубика и откакто не ги получил от горското, потърсил частна борса- на цена с 10 лева по-малко. Ограничени количества получили и други хора в селото, подали молби.

„ Мисля, че тези 40 индивида, всички получиха, само че мисля, че на база на това, което бяха написали хората в молбите, бяха написали по 10 кубика, само че им докараха единствено по 5 “, сподели кметът на село Изгрев Йордан Китанов.

Хората са в подготвеност да блокират пътища

От Югозападното дружество обясниха, че разликата в цената на частните тържища и държавните стопанства идва най-много от разноските по превоза, за който стопанствата употребяват външни компании.

„ Към актуалният миг, дефицит няма, има даже остатък. Дървесина има и за локалното население, има и за индустрията “, изясни шефът на ЮЗДП инж. Валентин Чамбов.

Домакинствата на дърва могат да дадат поръчките си посредством кметовете по места или непосредствено в складовете на горските предприятия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР