Тази зима германските домакинства се готвят за по-високи от обичайното

...
Тази зима германските домакинства се готвят за по-високи от обичайното
Коментари Харесай

Двойни сметки за газ за милиони германски домакинства от октомври

Тази зима немските семейства се готвят за по-високи от нормалното сметки, защото енергийните компании трансферират цената на газа върху потребителите, която се увеличи след съветската инвазия в Украйна.

Фактурата за едно типично домакинство може да се удвои от 1 октомври, предизвестява немската група RheinEnergie - първият огромен снабдител, който даде подробна оценка, заяви Агенция Франс Прес.

Компанията доставя с сила към 2.5 млн. души в района към град Кьолн, в Западна Германия.

"Увеличението с съвсем 450% на разноските за закупуване на природен газ " през последната година е в основата на нарастването, показват от RheinEnergie.

"Пазарът още веднъж се утежни доста с началото на съветската нападателна война против Украйна ", което в допълнение увеличи цената, споделят още от доставчика.

Сметките на домакинство от двама души със междинна консумация на газ от 10 000 киловатчаса годишно ще скочат от към 960 евро преди година до 2 002 евро, декларира компанията.

Германия е мощно подвластна от доставките на съветски газ за облекчаване на енергийните си потребности, само че от началото на войната Москва постепенно понижава доставките.

Заплахата, че Русия може да приключи доставките изцяло увеличи опцията за дефицит през зимата и приближи Германия до нормиране на доставките.

Длъжностните лица в Берлин подредиха да се изпълнят цистерните за предпазване на газ преди зимата и започнаха дейности, с цел да разрешат на енергийните компании, които са подложени на напън, да трансферират възходящите разноски.

Тази стъпка, която ще влезе в действие през есента, може да усили сметките на семействата с "няколкостотин евро ", съобщи министърът на стопанската система Роберт Хабек.

Тази надбавка обаче "не е включена " в нарастването, оповестено от RheinEnergie, декларира групата.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР