Тази зима е била с около 0,7 градуса по-топла от

...
Тази зима е била с около 0,7 градуса по-топла от
Коментари Харесай

С какво време идва пълният с празници април?

Тази зима е била с към 0,7 градуса по-топла от естественото, което не е малко за трите месеца. Пролетта се обрисува да бъде също топла - в границите на 0,5 градуса до 1 градус. Това сподели пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев.

До този миг март месец е убийствено топъл – междинната месечна температура тук-там е до 4,5 градуса над нормата, добави той.

До края на месеца ни чака едно обикновено мартенско време, което, на фона на доста топлите дни, ще ни се стори като студено. Но то няма да е студено, а ще бъде напълно в границите на март месец, съобщи проф. Рачев.

Месецът си отива с превалявания под нормата. Сигурно няма да осъществим и половината от месечната норма на преваляванията, добави той.

Април месец се чака да бъде малко по-топъл от естественото, с малко повече от половин градус, само че също по този начин с под естествени превалявания, предвижда климатологът.

По думите му постоянно има възможност за крайни прояви на времето през април, като значителни превалявания, снеговалежи, ниски температури, слана, студ. Това нещо може да го чакаме през април, като нормално прогнозата е седмица преди възможното събитие, уточни проф. Рачев.

За Лазаровден и за Цветница ще има малко превалявания, изключително в следобедните часове. За Великден прогнозата към този момент е, че съвсем всеки ден ще вали в обособени елементи на България. Петък и събота слабите превалявания ще бъдат в Източна България, а неделя и понеделник преваляванията ще бъдат най-вече в западната половина. Валежите ще бъдат малко и основно в следобедните чаасове, само че са налице. Ще има доста слънце, само че ще има и валежи във всичките почивни дни, сподели още проф. Георги Рачев.

Най-точната прогноза за времето може да намерите тук

По обявата работиха Галя Георгиева и Константин Веков
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР