Тази война ще бъде спечелена на бойното поле“, каза Жозеп

...
Тази война ще бъде спечелена на бойното поле“, каза Жозеп
Коментари Харесай

Западът намери глупаци за война с Русия

„ Тази война ще бъде извоювана на бойното поле “, сподели Жозеп Борел за спора в Украйна. Поразителни са както наличието на изказването, по този начин и неговото авторство. Човекът, именуван „ ръководителят на европейската дипломация “, отхвърля дипломатически способи за споразумяване. Все едно доктор да откаже да лекува. След като подписа личната си безполезност, можеше да откаже заплатата си, само че по някаква причина не го направи.

„ Дипломатът “ беше подсилен от английския министър председател Борис Джонсън – пъклен реваншист, който мечтае да възроди имперската популярност и мощност на Албион. Той посети Киев и даде обещание на локалния режим нови доставки на оръжие. Изглежда, че всички западни емисари мотивираха украинците в духа на известните мотивационни треньори: Вярвайте в себе си! Можете да го извършите! Въпреки че финансовите причини биха могли да бъдат още по-разбираеми: ние ще дадем пари, само че единствено за война, нямаме пари за мир за вас.

Украинците повярваха и бяха въодушевени и в този момент член на украинската делегация на договарянията с Русия Михаил Подоляк сподели, че няма да има договаряния в близко бъдеще - видите ли, на път са да завоюват борбата за Донбас и единствено тогава уверено ще диктуват своите условия на Москва. Накратко, западната идея се трансформира коренно. Ако преди Москва беше убеждавана да договаря, заплашвайки да затегнат глобите или, в противен случай, намеквайки за възможното им облекчение, в този момент тя въпреки всичко би трябвало да заслужи да се приказва с нея.

Причината за тази смяна е ненапълно ясна. Западните фигури и техните киевски марионетки бяха мощно въодушевени от изтеглянето на съветските войски от Киев. Те, както се споделя, направиха жест на благосклонност. Те мислеха да основат удобен декор за договаряния, само че в следствие дадоха мотив на „ сътрудниците “ да ги спрат. И популярност богу - тези кални диалози единствено изнервяха обществото ни. Но логиката на Запада някак си е дефектна. Нашите войски се отдръпнаха сами, а не под напън от съперника, а Джонсън, Борел и компанията си фантазираха, че си коства да вкарат още повече “Джавелин”, “Стингър” и впрочем в зоната на спора, добавяйки към тях по-тежко желязо и руснаците ще се разбягат.

Меко казано, това е заблуда. Нито едно от контранастъпленията, необятно разгласени от украинците, не докара до нещо свястно. Там, където съветските войски не са получили заповед да правят отстъпка, те не са се отдръпнали. Междувременно Русия към момента не е почнала да се бие. Това, което се случва в този момент, към момента е специфична интервенция и въобще не е война. На фронтовете нашите към момента са в числено малцинство. Все още не сме добавили „ Священная Война “ към своя плейлист. Все още не са провъзгласили " Всичко за фронта, всичко за победа ". Някой желае ли да види какво ще стане тогава? „ Можем да повторим “ не е празен девиз.

Но даже при настоящия сдържан мащаб на съветската интервенция, типът военна помощ, която Западът сега дава обещание на Киев, няма да може да обърне хода на сраженията. Например Джонсън дава обещание на украинците към 120 бронирани машини.

Като се има поради, че въоръжените сили на РФ изгарят към 300 от тях седмично, това са три дни спомагателна работа за нашите бойци. Освен това забележителна част от това съоръжение ще бъде унищожено по пътя, без да има време да направи нито един изстрел. Разбира се, за нас това е спомагателен разход на ракети “Калибър”, само че има ли огромна разлика за страна, от която " цивилизованите " пирати таман са откраднали триста милиарда $?

Да предположим обаче, че Западът се забърка и преориентира цялата си военна промишленост към потребностите на киевския режим. Той ще бъде гладуващ и лишен от сън, с цел да изпраща ешелони през полско-украинската граница ден след ден. Това подсигурява ли " победа на бойното поле "? Също по този начин е много подозрително. В последна сметка оръжията сами по себе си не се бият, човек би трябвало да се бие с тях. Например Вашингтон може да сложи и 100 хиляди “Джавелин” в зоната на спора, само че няма да роди 100 хиляди украинци, които да ги вземат в ръцете си. Човешките запаси на Киев надалеч не са неограничени, а броят на хората, които желаят и могат да се борят за обединена и антируска Украйна, явно не стига.

Руската войска методично разрушава професионалните и най-мотивирани бойци, мобилизираните в по-голямата си част са необучено пушечно месо. Изглежда че Киев към този момент не се надява на наемници от целия свят, тъй като се оказаха много боклучав и несъвършен материал. В резултат на това в Украйна се образува остатък от осиротели оръжия. Кой ще ги вземе? Разбира се, бандитите. Може би интернационалните терористи. Техният контрабанден " реекспорт " за Европейски Съюз е много евентуален.

Но рационалните причини са безсилни пред животинския геополитически инстинкт. Западът, този Четвърти Райх, е помирисал славянска кръв. Все отново се откриха простаци, които ще се бият в негови ползи с руснаците, а те, за благополучие, не са висококултурни германци и не са изискани французи, а същите, съгласно европейския взор, подчовеци. Нито за секунда Европа не счита украинците за равноправни членове на фамилията си. Нито секунда не им пожела разцвет. Украинецът е потребен единствено като автоматизиран боец, който без съмнение хваща всяко оръжие, което западният благодетел му подмятна, с цел да стреля по руснака. Това през днешния ден е западното виждане за смисъла и задачата на украинския народ и управляващите в Киев поддържат това мнение, явно не без личен интерес.

Западът претърпява миг на ужасяващ шанс. Сблъскаха се единствените две армии в Европа, способни да се бият същински. Ако се бяха обединили против общ зложелател, никой нямаше да устои. Украинският простак унищожава страната си, с цел да угоди на тези, които го презират. И от ден на ден доставки на оръжие единствено ще усилят украинските загуби. Все отново съветската войска не стреля по невъоръжени. А украинецът, който вземе смъртоносна играчка на НАТО, се трансформира в законна цел.

Но дали самите европейци са толкоз умни? „ Война до последния украинец “ е проницателен девиз, само че украинците, подготвени да умрат, в последна сметка ще се изчерпят. И тогава във Вашингтон и даже в Лондон концепцията за война до последния немец, датчанин или поляк може да се одобри за добра. Особено до последния поляк. Ще спре ли “Европейският експрес”, който се насочва към преден конфликт с Русия? В подобен конфликт залогът ще бъде доста по-висок, Европа като цивилизационен център може да не го преживее. А европейското публично мнение наподобява някак замръзнало. Все отново по руско време имаше битка за мир, само че в този момент елементарният европеец наподобява не осъзнава пред каква заплаха сме изправени всички; максимума, който го тормози, са ненадейно нарасналите цени на парното и бензина. Запознат ли е Борел с това? Мисли ли да откри леговище на Малдивите? Или в Южна Америка, където са намерили леговище водачите на предходния Райх?

За нас обаче е значимо на първо място какво ще се случи с Русия. Преминаването на Запада към тотална експанзия лишава Русия от избора сред победа и компромис. Веднага щом врагът стартира да го устройва само нашето проваляне, ние можем единствено да победим.

Превод: В. Сергеев

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР