Тази война по пътищата, с пияни и дрогирани шофьори, показва,

...
Тази война по пътищата, с пияни и дрогирани шофьори, показва,
Коментари Харесай

Румен Радев и Иван Гешев се загрижиха за редицата катастрофи у нас

Тази война по пътищата, с пияни и дрогирани водачи, демонстрира, че цяло едно потомство израсна без система за всеобщ спорт, счита президентът

Президентът Румен Радев и основният прокурор Иван Гешев съвсем по едно и също време направиха загрижени изявления за продължаващите тежки произшествия с човешки жертви по пътищата в страната, отбелязва вестник.

В Ямбол, където бе, с цел да открие самодейността " Спортувай с президента " и първия шампионат по утринна гимнастика в града, Радев съобщи:

" Тази война по пътищата, с пияни и дрогирани водачи, демонстрира, че цяло едно потомство в страната израсна без разгърната система за всеобщ спорт, за природосъобразен метод на живот, за патриотично образование. Сега берем резултатите от това, ние би трябвало да си върнем нашата юноша “.

Според президента нужно е взаимоотношение сред държавната, локалната власт, и системите на образованието и спорта за вложение в най-важното – здравето на нашите деца. „ България има потребност от бъдеще, а това бъдеще може да се кове единствено от физически и душевен устойчиви младежи. Млади хора с патриотично обучение, които да могат да преодоляват всички провокации на бъдещето “, сподели още Радев.

Същевременно главният прокурор Иван Гешев прикани за незабавни дейности в региона на пътната сигурност, по мотив днешния тежък случай в Силистренско. До село Руйно, община Дулово, лек автомобил, в който са пътували петима души, е излязъл от пътя и се е преобърнал в крайпътна равнища. Загинали са водачът на автомобила (на 39 г.) и двама мъже (на 22 и 30 г.). 17-годишно момче е настанено в локалната болница, а 20-годишен юноша е прегледан и освободен за домашно лекуване.

„ Поредни три жертви на войната по пътищата. Млади хора, които губим без време. Представителите на всички виновни институции сме длъжни да сложим дружно завършек на тази черна статистика. Времето на желанията изтече, нужни са незабавни дейности! “, написа Гешев в акаунта си в Twitter.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР