Тази вечерот 18:00 ч. в Синята зала на читалище Братство

...
Тази вечерот 18:00 ч. в Синята зала на читалище Братство
Коментари Харесай

Празничен концерт за Деня на християнското семейство и християнската младеж

Тази вечерот 18:00 ч. в Синята зала на читалище „ Братство 1869 “ гр. Кюстендил ще се организира Празничен концертпосветен на Деня на християнското семейство и християнската юноша.

Организатори на събитието са читалище „ Братство 1869 “ и Кюстендилска духовна околия.

В програмата ще се включат Вокална групировка „ Неразделни “, Смесен хор „ Братство “, деца от детските градини „ Слънце “, „ Първи юни “, „ Славейче “ и „ Мечта “, деца от Неделно учебно заведение при храм „ Св. Йоан Рилски Чудотворец “ с. Пиперков Чифлик и други

21 Ноември - денят, който Църквата чества като встъпление Богородично е разгласен и за Ден на християнското семейство и християнската юноша. В този ден дребната Мария била заведена в черква, с цел да служи, още както било дадено преди да се роди. Значението на това посвещение е да се изтъкне какво е и какво би трябвало да бъде християнското семейство и кои са предпоставките и изискванията за едно крепко семейство, за един същински християнски фамилен живот. Християнското семейство е школа за здрави фамилни добродетели – на чиста обич, съпружеска честност, мир, усърдие, непорочие. Семейното вървене на черква в този ден припомня на родителите за духовните им отговорности към децата. Защото фамилията е най-хубавото учебно заведение, което може да даде първите знания за Бога и Православието, за християнските добродетели, на които епохи се е крепял българският жанр.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР