Тази вечер във Видин се откриват Летните вечери на операта

...
Тази вечер във Видин се откриват Летните вечери на операта
Коментари Харесай

Видин очаква двама зам.-министри за откриване на Летните вечери на операта и балета

Тази вечер във Видин се откриват Летните вечери на операта и балета „ Баба Вида “. Второто издание на фестивала е квалифицирано взаимно с Държавна опера Стара Загора, Държавна опера Русе и Симфониета - Видин.
Официалното разкриване е от 21 часа и ще го направи кметът на общината Огнян Ценков. За церемонията в града се чака да дойдат заместник-министърът на културата Румен Димитров, заместник-министърът на туризма Любен Кънчев, регионалният шеф на Видин Албена Георгиева, регионалният шеф на Монтана Росен Белчев и заместник-кметът на община Зайчар, Сърбия - Марина Милич.
Началото ще бъде сложено с известната опера „ Травиата “ от Джузепе Верди. Един превъзходен театър на Държавна опера Стара Загора, с присъединяване на Беса Лугичи (Косово), Ивайло Михайлов и Иван Кабамитов, под диригентството на Владимир Бошнаков.
Днес денем, в Крайдунавския парк, ще има две безвъзмездни представления за деца - „ До ре ми в пелени “ (за деца от 1 до 3 години) и „ Музичко “ (за деца над 3 години). Началото е 11.00 ч. и 12.30 ч.
Русенската опера ще изненада прелестно феновете с оперетата „ Царицата на чардаша “ от Имре Калман - на 5 август и балета „ Спящата хубавица “ по музика на Чайковски - на 6 август. Сцената за спектаклите ще бъде построена на площад „ Бдинци “, а на трибуните ще могат да се настанят към 700 фенове. При неподходящи метеорологични условия представленията ще се играят в Спортна зала „ Фестивална “.
Цената на билетите е 10, 20 и 30 лева Те могат да бъдат закупени на касите на Симфониета - Видин (094 601 907), цитадела „ Баба Вида “ (094 601 705), МОЛ – Видин (0899 926311) и в мрежата на EVENTIN.BG. Билети се продават и пред централния вход на административната постройка на Община Видин, на площад „ Бдинци “ №2.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР