Тази вечер във Велико Търново е концертът на трубадурите от

...
Тази вечер във Велико Търново е концертът на трубадурите от
Коментари Харесай

Трубадури от Испания дойдоха във Велико Търново, за да зарадват публиката с концерт в Летния театър

Тази вечер във Велико Търново е концертът на трубадурите от испанската група „ Ла Туна “ от Алкала.

Музикалното събитие е в 20,00 ч. в Летния спектакъл, а входът е свободен. Час по-рано – от 19,00 ч., 30-е реализатори ще изненадат великотърновци с дефиле в парк „ Марно поле “.

Групата към този момент е в старопрестолния град и посети общината, където бе посрещната от шефа на дирекция „ Култура, туризъм и интернационалните действия “ Нелина Църова. Тя благодари за партньорството и показа, че музикантите постоянно са добре признати в историческата и духовна столица на България.

„ Велико Търново е превъзходен и гостолюбив град, пазим доста хубави мемоари от последното ни посещение през 2019 година. Надяваме се, че ще зарадваме публиката довечера“, разясниха изпълнителите от „ Ла Туна “.

Публиката в Летния спектакъл ще чуе известни песни и типичен творби, ще се допре и до темпераментния испански фолклор.

Туната от Университета на Алкала е фамозна в целия свят, а трубадурите са гастролирали в 23 страни. Визитата им във Велико Търново втора – на сцената в старопрестолния град музикантите имаха запаметяващо се посещение през 2019 година.

Университетът в испанския град е институция с петвековна история, участваща в дейния живот на града в област Мадрид и част от нематериалното испанско културно завещание.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР