Тази вечер в центъра за култура и дебат Червената къща

...
Тази вечер в центъра за култура и дебат Червената къща
Коментари Харесай

Панорама на филмите - носители на наградата на София за кино

Тази вечер в центъра за просвета и спор " Червената къща " се откри Панорамата на филмите, отлични с премията на София за кино. Те ще се прожектират до края на седмицата, а входът е свободен. Най-запалените киномани ще имат опцията и да вземат участие и в полемики с режисьорите на филмите.

Идеята за панорамата е на Адела Пеева. Тя е режисьор на два от документалните наградени кино лентата " Кметът " и " Чия е тази ария ".
Адела Пеева: Когато направих уебсайт за дами режисьорки видях какъв брой е огромно и въздействащо, когато се появява една група с хора, които вършат филми и вървят дружно и по този начин някак се сетих и стигнах до тази концепция.
Наградите за просвета и изкуство на общината се връчват годишно на деня на София 17-ти септември и една от категориите е кино. Последният отличен филм е " Мост към Кристо ", той е продукция на Българска национална телевизия, а режисьор е Евгения Атанасова Тенева.Тази седмица всички 15 отличени кино лентата през годините ще могат да бъдат видени от публиката изцяло гратис.
Адела Пеева: Всички сътрудници се отзоваха и предоставиха филмите си и ще бъдат дори след прожекциите, ще има полемики, ще представим създателите.То по тази причина е и правено, да разпространяваме българското кино, тази премия и грижите на общината за киното.
При огромен интерес към събитието уредниците имат готовността да повторят гледка в още една седмица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР