Тази вечер в театър Азарян музикалният ансамбъл Чоор от Автономната

...
Тази вечер в театър Азарян музикалният ансамбъл Чоор от Автономната
Коментари Харесай

Музиканти от Монголия показаха как гърленото пеене води до хармония с Вселената

Тази вечер в спектакъл " Азарян " музикалният отбор " Чоор " от Автономната област Вътрешна Монголия на Китайската национална република сподели на феновете по какъв начин човешкият глас може да възпроизведе тон по няколко метода по едно и също време. Събитието е във връзка 70-тата годишнина от установяването на дипломатическите връзки сред България и Китай.


Хармония, безкрайност, изчерпателност. Такива чувства се крият в осъществяванията с присъщото монголско гърлено пеене. Има няколко разновидности, които включват човешкия глас и обичайни музикални принадлежности.
Джу Джъджун, худ. началник на " Чоор бенд ": Основната специфичност на този тип пеене може да се заключи в това, че става дума за един тип естетика с всичко във Вселената. Нашите осъществявания са хармонична връзка сред пеещия и цялата Вселена.
Деветимата музиканти от ансамбъла към този момент 10 години с музиката си пресъздават античните обичаи на монголската просвета. Когато са на сцената, лицата им излъчват успокоение, а в очите им проличава любовта към изкуството.
Джу Джъджун, худ. началник на " Чоор бенд ": Мечтата ни е скрита и в името на нашата група " Чоор ". Дума, която значи няколко неща. В случая става дума за това, че ние имаме желанието да съхраним и да предадем на съвременниците си, обичайна монголска музика от Древността до наши дни в нейния достоверен тип.
Художественият началник на ансамбъла се надява, че с осъществяванията си ще предадат на бъдещите генерации магията на това изкуство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР