Тази вечер в София ще е концертът на Контрол“, Светльо

...
Тази вечер в София ще е концертът на Контрол“, Светльо
Коментари Харесай

Контрол, Светльо & The Legends и Doctor's Gogo Band с концерт в София

Тази вечер в София ще е концертът на „ Контрол “, Светльо & The Legends и Doctor`s Gogo Band.
Щастлив съм, че животът ми мина тъкмо в този преход, сподели в изявление за предаването „ Хоризонт до обед “ Светослав Витков от „ Хиподил “.
„ Хиподил “ си остана групата, която пристигна в точния миг с точното обръщение, без искания, без условия, без никакъв тил. Точно в този миг вратата на така наречен медиен капак беше леко издигнат и ние успяхме да изскочим. Втора група аз не виждам в годините след нас. /…/ Бунтът тогава беше назрял. Ако Съветският съюз не се беше отдръпнал тогава, щеше да има проблеми в България. Това не се търпеше – полицията да ти изяснява, че не можеш да вървиш с дълга коса или с дънки… безумно беше. Най-хубавото от това, което се промени, е, че всеки можеше да опита да стане това, което желае. Малцина съумяха да го създадат “.

Една система, каквато е българската, може да бъде изменена само извън, счита Светльо Витков. Според него митингите не трансформират нищо:

„ След митингите идват изборите и те вземат решение действително ориста, а не митингите. Изборите се вземат решение най-вече с пари и медии. Пробиваш, когато капакът леко се пооткрехне, само че е доста по-трудно освен да влезеш, а да успееш да задържиш. За момента Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и ГЕРБ нямат предпочитание да създадат нищо друго, с изключение на личната си политика. Не сме дорасли до равнището, в което можем да приемем непознатото мнение даже на улицата, камо ли това мислене да стигне в политиката “.

Витков е безапелационен, че смяната може да пристигна от обучение, предпочитание за тази смяна и воля за това да следваш този път.

Светльо Витков сподели, че през ноември ще издадат трети албум.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР