Тази вечер в резултат на , в Стария град са

...
Тази вечер в резултат на , в Стария град са
Коментари Харесай

Бурята в Пловдив нанесе големи щети по сградата на Музикалната академия

Тази вечер вследствие на, в Стария град са паднали елементи от сграфитото на Димитър Киров на постройката на АМТИИ. След получения сигнал от доцент Кантарева, заместник-кметът Пламен Панов разпореди незабавна комисия в понеделник да направи оглед и експертите да стартират незабавно възобновяване. 

Живописта на Димитър Киров го свързва с най-значимите представители на Пловдивската школа от 60-те години на предишния век. ДиКиро, както още е прочут, е част от групата пловдивски художници, считани за проводници на западната просвета в изкуството, за ексцентрични и провокативни създатели, неподвластни на клишетата.

Киров основава голям брой мозайки и стенописи в разнообразни публични здания в Пловдив, Чирпан, Ботевград, София и други. Автор е на стенописа и фасадното сграфито в Старинен Пловдив, на стенописното пано, секо, във фоайето на Концертната зала " Из културната история на Пловдив ", на сграфитото в къща-музей " Пейо Яворов " в Чирпан, мозайката " Родопска ария " във фоайето пред Зала 2 на НДК и др.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР