Тази вечер в Националния дворец на културата е премиерата на

...
Тази вечер в Националния дворец на културата е премиерата на
Коментари Харесай

“Балканска рапсодия“ на Мария Касимова - роман за любовта, а не любовен роман

Тази вечер в Националния замък на културата е премиерата на романа “Балканска рапсодия “ на Мария Касимова. Книгата към този момент бе показана на Празниците на изкуствата Аполония. 
В основата на романа стои фамилна история, само че това не е документален разказ. Действието се развива частично в Бургас, с който авторката е доста обвързвана, и частично в Истанбул, който е част от действителната история на нейното семейство. „ Затова е и „ Балканска рапсодия “, тъй като събира на едно място балканци отвред – албанци, гърци, българи, турци, тук-таме има и някои небалкански детайли “, описа Касимова в предаването „ Нещо повече “.

Прототип на основната героиня е бабата на авторката – Мария, в книгата - Мириам. „ Мисля, че описах за нея и нейната история с доста обич и доста схващане “, показа Мария Касимова.

Книгата е към този момент месец на пазара и към този момент отзивите са положителни. " Ако би трябвало да кажа с една дума - това е разказ за любовта, без да е любовен разказ. Роман за любовта сред хората по принцип, без значение от техните разлики, пол, подчиненост, фамилии, обичаи и забрани ", заключи посланията си авторката пред " Хоризонт ".

Цялото изявление е в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР