Тази вечер в Брюксел евродепутатите гласуват споразумението за брекзит. Това

...
Тази вечер в Брюксел евродепутатите гласуват споразумението за брекзит. Това
Коментари Харесай

Преди брекзит: Евродепутатите гласуват споразумението за излизането на Великобритания от ЕС

Тази вечер в Брюксел евродепутатите гласоподават съглашението за брекзит. Това е последната стъпка, преди на следващия ден официално Европейският съвет да подпише съглашението.

Около 19 ч. българско време се чака гласуването в пленарната зала. Символът е впечатляващ – дава се зелена светлина за начало на същинския бракоразвод.
Англия посреща брекзит като Нова година Поддръжниците на излизането от Европейския съюз ще честват с огромно празненство на площада пред Народното събрание
Това е последната парламентарна сесия и последният избор за 73-мата английски депутати в Европейския парламент.

Европа ще загуби към 66 млн. поданици, които до момента се назоваха европейски жители. Ще загуби и над 5% от територията си.
Броени дни до брекзит: 140 000 българи към този момент са със статут на уседналост Отношенията сред България и Англия няма да се трансформират, увериха първите дипломати
Ясна е към този момент европейската позиция – съюзът желае договаряния посредством един единствен канал, а не обособени покупко-продажби сред Лондон и всяка от страните членки. Европа желае също изцяло съглашение, с възможни взаимни отстъпки в обособени области.

Без изненада, чака се съглашението за брекзит през днешния ден да бъде подкрепено с нормално болшинство в Европарламента.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР