Тази вечер в 21:45 часа отборите на Шахтьор (Донецк) и

...
Тази вечер в 21:45 часа отборите на Шахтьор (Донецк) и
Коментари Харесай

Шахтьор се кани отново да обърка сметките на Рома

Тази вечер в 21:45 часа тимовете на Шахтьор (Донецк) и Рома ще се изправят един против различен в първи 1/8-финал в шампионата на Шампионската лига. Един против различен застават два тима, които обичат да практикуват настъпателен футбол, тъй че можем да чакаме голово представление. На хартия гостите се смятат за любимец преди началото на дуела, само че украинците към този момент един път отстраниха “Вълците” навръх този стадий от конкуренцията през 2011 година и в този момент имат вяра, че могат още веднъж да объркат сметките на своя съперинк.

Големият проблем пред домакините на стадион “Металист” в Харков, където ще се изиграе този мач, е неналичието на задоволително сериозна игрова процедура. Сезонът в Украйна стартира едвам предходната седмица и “Миньорите” са изиграли единствено един формален мач от началото на годината. В него те записаха безапелационна победа с 5:0 над Черноморец (Одеса) и по този начин остават на върха в класирането в локалното състезание.

В същото време Рома няма сходни притесненя. Сезонът в Серия “А” е в разгара си и “Вълците” показват добра форма в последно време, записвайки 3 следващи победи и изкачвайки се до 3-ата позиция във краткотрайното сласиране. Като цяло обаче римляните имат проблем при гостуванията си в Украйна. В досегашните 4 мача в някогашната руска република, италианците имат единствено 1 победа и цели 3 провали на сметката си.

В състава на домакините има няколко съществени казуса преди днешния дуел. Дарио Сърна е осъден, а Максим Малишев пропуща мача поради травма. Под въпрос до последно ще бъде и присъединяване на Бернард, който към момента не е изцяло възобновен от травмата, която го мъчеше до неотдавна.

В редиците на гостите също има някои кадрови проблеми. Максим Гоналон, Лука Пелегрини и Рик Карсдроп пропущат срещата поради травми. Джонатан Силва пък няма право да играе в мача. Алесандро Флоренци до последно ще е под въпрос поради простуда. Добрата вест за наставника Еузебио Ди Франческо е, че той ще може да се възползва от бранителя Бруно Перес, чието наказване изтече и ще бъде разполагаем на треньора.

Шампионска лига, 1/8-финал, първи мач:

ШАХТЬОР (ДОНЕЦК) - РОМА

Вероятни сформира:

ШАХТЬОР: Пятов, Бутко, Кривцов, Ракитский, Исмайли, Фред, Степаненко, Марлос, Тайсон, Бернард Ферейра

РОМА: Алисон, Перес, Манолас, Фасио, Коларов, Де Роси, Наинголан, Строотман, Пероти, Юндер, Джеко

Стадион: “Металист”, Харков
Съдия: Уилям Калъм (Шотландия)
Начало: 21:45 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Шампионска Лига 1/8 кръг, сряда 21 февруари  Шахтьор (Донецк) 21:45предстои  Рома
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР