Тази вечер в 21:45 часа отборите на Реал Мадрид и

...
Тази вечер в 21:45 часа отборите на Реал Мадрид и
Коментари Харесай

Кой ще е новият футболен властелин на Европа?

Тази вечер в 21:45 часа тимовете на Реал Мадрид и Ливърпул застават един против различен в Киев в най-важния им мач за годината - финалът в Шампионската лига. " Белият балет " ще пази оценката си, извоювано през последнате два сезона и ще опита да завоюва купата за трети следващ и общо 13-и път в историята си. Мърсисайдци пък излизат за 6-ото си отличие в този шампионат, като те не са играли край от 2007 година насам, когато изгубиха с 1:2 от Милан.

И двата тима претърпяха неуспех в шампионатите си. Реал остана едвам 3-и в Примера дивисион, на цели 17 точки зад първенеца Барселона. Ливърпул пък приключи на 4-ото място в крайното класиране в Премиър лийг на 25 точки зад Манчестър Сити. В един миг и двата клуба решиха, че е по-добре да съсредоточат напъните си в Шампионската лига и това даде стремежи резултат с достигането до мечтания край. Днес обаче единствено един от тях ще ликува.

NSC Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine. Venue for this year's Champions League final between
Liverpool and Real Madrid on Saturday May 26.
Capacity - 70,050#kiev #championsleague #liverpoolfc #liverpool #kyiv #ukraine #RealMadrid #madrid #stadium #Jazastadi pic.twitter.com/jMb05rAnEl
— Jaza Stadi (@jaza_stadi) May 24, 2018
В исторически проект тези противници са изиграли тъкмо 5 мача между тях. За момента преимуществото е на страната на Ливърпул с 3 победи и 2 загуби и голова разлика 6:4 в тяхна изгода. По-важното за самочувствието на англичаните е, че те печелят финала против " Белия балет " през 1981 година с 1:0.

Днешният край ще е конфликт сред двама от най-големите гении в европейския футбол сега - Кристиано Роналдо и Мохамед Салах. Според доста експерти, точно този дуел ще дефинира носителя на " Златната топка " за тази година. Португалецът прави следващия си необикновен сезон в Шампионската лига, като има 15 гола на сметката си. Ако се разпише довечера, той има късмет да стане първият футболист, вкарвал в 4 финала. В същото време Салах е с 10 попадения на сметката си в шампионата и общо 44 за сезона.

We’ve conquered all of Europe. The glory of our five European Cup wins in one unique fast-paced journey across the continent...#AllezAllezAllez pic.twitter.com/z47wCsS8ZF
— Liverpool FC (@LFC) May 24, 2018
Ливърпул е тимът с най-хубавата офанзива в Шампионската лига този сезон. Червените са нанизали рекордните 46 гола досега, откакто започнаха присъединяване си още от предварителните кръгове. В същото време Реал демонстрира много съмнения в отбрана. " Белият балет " съумя да резервира " суха " мрежа в единствено 1 от последните си 11 мача във всички шампионати, което не е добър отзив. Друг забавен факт е, че едната от двете загуби на Реал през този сезон в Шампионската лига пристигна от британски отбор. " Белият балет " загуби с 1:3 от Тотнъм на " Уембли ".

Мачът ще ни предложи и забавен конфликт на двете треньорски скамейки. Зинедин Зидан в никакъв случай до момента не е отпадал в елиминационен мач отпред на Реал Мадрид. Той към този момент донесе две трофеи в шампионата на кралския клуб и се надява през днешния ден да вдигне оценката за трети път. Юрген Клоп не може да се похвали с такива триумфи, само че пък германецът е потвърдил, че е един от най-хубавите треньори сега и разполага с необятен тактически боеприпас, с който да се опълчи на всеки противник.

Estamos preparados... ¿Y tú?#APorLa13 pic.twitter.com/N5DalHDLDA
— Real Madrid C.F. (@realmadrid) May 24, 2018 Реал няма особени кадрови проблеми преди срещата. В състава се завърна и до неотдавна контузеният Дани Карвахал, който е доста евентуално да стартира на десния бек.
В Ливърпул обстановката е много по-неприятна. Алекс Окслей-Чембърлейн, Жоел Матип и Джо Гомес са трайно контузени и изобщо не попадат в сметките. Адам Лалана, Емре Джан и Джеймс Милнър пък има късмет и да играят, въпреки и те да лекуваха травми до неотдавна. Те към този момент възобновиха тренировки, само че неналичието на игрова процедура е проблем.

Шампионска лига, край:

РЕАЛ МАДРИД - ЛИВЪРПУЛ

Вероятни сформира:

РЕАЛ: Навас, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Модрич, Каземиро, Кроос, Асенсио, Роналдо, Бензема

ЛИВЪРПУЛ: Кариус, Александър-Арнолд, Ловрен, Ван Дайк, Робъртсън, Вайналдум, Хендерсън, Милнър, Салах, Фирмино, Мане

Стадион: Олимпийски, Киев
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)
Начало: 21:45 часа

Шампионска Лига final кръг, събота 26 май  Реал Мадрид 21:45предстои  Ливърпул
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР