Тази вечер в 21:00 Григор Димитров ще опита да повтори

...
Тази вечер в 21:00 Григор Димитров ще опита да повтори
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Андрей Рубльов: Епизод №5


Тази вечер в 21:00 Григор Димитров ще опита да повтори достижението си от предходната година и да се класира за полуфиналите на Мастърс шампионата в Индиън Уелс. Задачата му няма да е елементарно, тъй като против него се изправя намиращия се в прелестна форма Андрей Рубльов.

Ето какво би трябвало да знаем, преди да се настаним пред екраните тази вечер:

Настоящата форма:

Андрей Рубльов е име, което заслужава почитание на корта към този момент от няколко години, а сега той се намира във формата на живота си.

Световният №7 е в серия от 12 победи и има единствено две провали през този сезон – от Чилич на Australian Open и от Феликс Оже-Алиасим след поврат в три сета на полуфиналите в Ротердам.

В „рая на тениса“ преодоля Кьопфер, Тиафо и Хуркач, като към момента няма изгубен сет.

От другата страна на мрежата Григор Димитров потвърди преди година, че Индиън Уелс е място, в което се усеща удобно и се любува на тениса си, а когато това е реалност, той е опасност за всеки конкурент в Тура. През 2021 пред него отстъпиха Хуркач и Даниил Медведев, като този път също ще се нуждае от триумф от ролята на новобранец, с цел да продължи към финалната четворка.

Загубата от Козлов в първия му мач в Акапулко наподобява забравена, а с напредването на шампионата българинът играе все по-силно и против Иснър сподели най-хубавия си тенис до момента през сезона . Началният му удар против американеца бе на безупречно равнище, а решенията в разиграванията – навременни и ефикасни.

Ако повтори представянето от последния си мач, Димитров има сериозен късмет и против Рубльов. Ще би трябвало обаче да не позволява съперникът му да поеме самодейността в разиграванията, а да диктува темпото в точките.

Това е петият епизод в съперничеството сред двамата , като до момента салдото е еднакъв – 2-2. Всичките им мачове досега са били на хард, само че последният се изигра през 2019, тъй че не са се срещали от съвсем три години.

Тази вечер в 21:00 ще разберем кой ще поведе директните дуели.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР