Тази вечер в 19:30 часа е първото голямо лондонско дерби

...
Тази вечер в 19:30 часа е първото голямо лондонско дерби
Коментари Харесай

Арсенал няма право на нова грешка в първото голямо лондонско дерби с Челси

Тази вечер в 19:30 часа е първото огромно лондонско дерби за сезона в Премиър лийг сред Челси и Арсенал. Столичните грандове ще изиграят следващият супер конфликт между тях на " Стамфорд Бридж ". Всеки от тях ще желае да зарадва привърженитице си с победа в този мач, само че трите точки наподобяват много по-необходими на " Артилеристите " в този миг.

Жребият не бе по никакъв начин благоразположен за Арсенал, който стартира сезона с домакинство на първенеца Манчестър Сити, а в този момент следва и ново дерби против Челси. Възпитаниците на Унай Емери не впечатлиха в първия си мач и изгубиха вкъщи с 0:2. Именно поради това те ще би трябвало да излязат пределно стимулирани тази вечер, с цел да не позволен второ следващо проваляне, което ще се отрази много зле на самочувствието на играчите.

Задачата на " Артилеристите " обаче не наподобява по никакъв начин лека. Отборът е в серия от 6 следващи мача без триумф на " Стамфорд Бридж " в шампионата (5 загуби и 1 равенство). Освен това Арсенал не означи гол в четири от последните си пет гостувания на Челси. Все отново в статистиката има и нещо позитивно, като в 162 мача сред тези противници в Премиър лийг, " Топчиите " имат 62 победи, против 51 за Челси и 49 равенства.

Челси стартира сезона повече от добре под управлението на новия си ментор Маурицио Сари. " Сините " надиграха Хъдърсфийлд с 3:0 като посетител и демонстрираха много добра игра. Сега против тях ще има много по-сериозен противник, само че пък настроението на " Стамфорд Бридж " е приповдигнато и всички чакат нова победа.

Домакините тази вечер няма да могат да разчитат на Сеск Фабрегас, който получи травма в коляното. Очаква се в стартовия състав да се завърне Еден Азар на мястото на Педро Родригес.

В Арсенал ситуацията е много по-лошо, като проблемите са главно в отбрана, където поради контузии ще липсват Сеад Коласинак, Начо Монреал, Лоран Косиелни и Ейнсли Мейтланд-Найлс. Най-вероятно Стефан Лихтщайнер ще стартира на десния фланг на защитата, а Ектор Белерин ще бъде пратен отляво. Двойката в центъра на отбраната пък още веднъж ще е формирана от Сократис и Шкодран Мустафи. Дебют в средата на терена пък се чака да направи новото попълнение Лукас Торейра.

Премиър лийг, 2 кръг:

ЧЕЛСИ - АРСЕНАЛ

Вероятни сформира:

ЧЕЛСИ: Кепа, Аспиликуета, Рюдигер, Луиш, Алонсо, Баркли, Жоржиньо, Канте, Вилиан, Азар, Мората

АРСЕНАЛ: Чех, Лихтщайнер, Сократис, Мустафи, Белерин, Торейра, Джака, Йозил, Мхитарян, Лаказет, Обамеянг

Стадион: " Стамфорд Бридж ", Лондон
Съдия: Мартин Аткинсън
Начало: 19:30 часа

МИНУА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР