Тази вечер стартира дългоочаквания сериал „Скъпи наследници“ по бТВ. Най-мащабната

...
Тази вечер стартира дългоочаквания сериал „Скъпи наследници“ по бТВ. Най-мащабната
Коментари Харесай

Цветана Манева: Аз съм бабата на всички в Скъпи наследници

Тази вечер започва дълго чакания сериал „ Скъпи наследници “ по бТВ. Най-мащабната българска продукция в региона на телевизионното кино е се излъчва от понеделник до петък от 18 часа. Легендата на киното и театъра Цветана Манева е едно от основните лица в поредицата. Актрисата, която влиза в ролята на баба Злата — мистериозна стара жена, живата памет и въплътената мъдрост на селото и района, описа в студиото на „ Преди обед “ по бТВ за облика си в сериала и работата си с младите артисти в продукцията.

Какъв ще е вашият облик в сериала?

Ако мога с едно изречение да обобщя облика си – баба Злата знае всичко за всеки, а никой нищо не знае за нея. Пълна загадка е. Тя оказва помощ, насърчава, окуражава, лекува с билки. Баба Злата е свръхсензитивен човек. Вероятно е получила качествата си, или най-малко аз по този начин си фантазирах, построявайки ролята си, в резултат на едно доста рисково и трагично събитие, след което се е отключила дарбата й. Освен това тя е баба без да има внуци - тя е баба на всички.

Трудно ли вибеше да влезете в ролята на баба Злата?

Баба Злата дълги години е била близка с главата на фамилията - дядо Дочо, и от дълго време умрялата му брачна половинка Соня. Работата ми беше забавна, тъй като ролята ми е отвън стандарта, отвън стандарта. Сценаристите съумяха да поддържат облика, да разпределят добре присъединяване ми, тъй че да не се експлоатира доста - да изчезва за известно време, по-късно да се появява отново.

Какво ще ни кажете за мястото на фотосите?

Семейната сага „ Скъпи наследници “ е първият български ефирен сериал, сниман в достоверно село, издигнато особено за задачата, както се прави в Холивуд. Селото е разположено измежду необикновено красива природа, а за разлика от останалите персонажи, баба Злата живее не в достоверните къщи на Бели Вит, а в гората.

Има доста нови артисти в новия сериал на бТВ?

Младите са по-динамични и не по-лоши от предходни генерации артисти. В Скъпи наследници има забавни млади актьори. Аз мисля, че бях предразполагаща в работата си с тях. Моята задача е да се държа напълно обикновено и по време на фотоси - благосклонно, с цел да могат младите да се провиснал, да се усещат удобно, до момента в който работим.

Давахте ли препоръки и упътвания на по-младите си сътрудници?

Когато репетираме и минаваме през текста преди фотоси, виждам оптимално добре да правя партньорската си работа по отношение на тях, с цел да ги предизвиквам. Започва се от това да ме чуват, когато приказвам, да възприемат и да се замислят. Младите са способни, надарени, рефлективни и мислят.

Как планирате да посрещнете идния си рожден ден?

Ще го посрещна единствено със брачна половинка си Явор Милушев. Понякога съм злокобно мислещ човек. Когато човек доближи избрана възраст, става насилена насладата от рождения ден, защото правата към финала се съкратява непрестанно. И е парадоксално, неуместно да се радваш. То е наслада единствено дотолкоз, че си жив, в случай че си и здрав, е хубост.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР