Тази вечер ще се състои церемонията Златните малинки, по-известна като

...
Тази вечер ще се състои церемонията Златните малинки, по-известна като
Коментари Харесай

Тази вечер връчват антинаградите Златна малинка

Тази вечер ще се състои церемонията " Златните малинки ", по-известна като " Анти Оскар ". Награди получават най-лошите филми и артисти за годината. Церемонията ще се организира за 40-и път.


Наградата " Златна малина " е основана през 1980 година от американския кинокритик Джон Уилсън. Тя е замислена като подигравка на " Оскар ", по тази причина церемонията по оповестяването на лауреатите обичайно се организира ден преди самата гала за разпределяне на " Оскар ".

Първите " златни малинки " са раздадени на 31 март 1981 година в хола на къщата на Уилсън в Лос Анджелис. Година по-късно събитието придобива голяма известност. Статуетката съставлява пластмасова малинка, покрита с багра, като цената й е под 5 $.

Притежателят на най-големия брой „ малинки “ (10, в това число премия в категорията „ най-лош артист на 20-ти век “ и „ най-хубаво възобновяване на репутацията “) е Силвестър Сталоун. На второ място е Мадона, която има 8 „ горски плодове ” в сметката си.

Най-лошият филм в историята е комедията „ Джак и Джил “ (получил 10 награди), в който Адам Сандлър играе двете функции на близнаци от друг пол. Сандлър получи по една малинка и за ролята на мъж, както и за този на жена, в категорията " Най-лош актьор/актриса ". На второ място е приключенската драма " Здрач 2 ", която получи седем награди.

Номинираните за премиите в обособените категории тази година бяха оповестени на 12 януари. Сред тези тях са Джерард Бътлър, Матю Макконъхи, Джеймс МакЕвой, Киану Рийвс, Силвестър Сталоун, Джон Траволта, Джеймс Франко, Меган Фокс, Деми Мур и Ан Хатауей.
 Кои са номинираните за тазгодишните антинагради Кои са номинираните за тазгодишните антинагради "Златна малинка "
Ръководството на антинаградата "Златна малинка 2020 " показа лист на претендентите за купата на най-лошо представилите се кинодейци в света.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР