Тази вечер ще се изиграят 8 мача от предпоследния кръг

...
Тази вечер ще се изиграят 8 мача от предпоследния кръг
Коментари Харесай

Тънките сметки: Кой отбор от какво се нуждае, за да стигне плейофите в ШЛ?

Тази вечер ще се изиграят 8 мача от предпоследния кръг на груповата фаза в и всеки от тях има заряд и е значим за ситуацията на най-малко един от членовете на групата. От четирите групи, които играят през днешния ден - " E ", " F ", " G " и " H ", единствено два тима към този момент са си обезпечили присъединяване на идващия стадий на шампионата. Това са и . Ето защо ще се борят останалите 14 отбора довечера:
23.11.2021 година

Играят през днешния ден:
19,45 часа: Динамо (Киев) - Байерн Мюнхен
22.00 часа: Барселона - Бенфика
Класиране:
1. Байерн 12 т.
2. Барселона 6
3. Бенфика 4
4. Динамо 1
✔️ Байерн е на 1/8-финал
✔️ Барселона взе своите точки извънредно в мачовете против Динамо, в които запса 2 победи. Тази вечер те посрещат Бенфика, а на 8 декември е последният им мач в групата - против Байерн.
За да се класира за плейофите, каталунският гранд се нуждае от победа над португалците. Равенство или проваляне през днешния ден ги слага в мъчно състояние.
✔️На Бенфика им следва и мач с Динамо на 8 декември. Те към момента имат шансове да излязат от групата, само че за задачата им са нужни две победи до края. Бенфика може да продължи напред и при победа и еднакъв в тези оставащи 2 мача, само че за това е нужно да се надяват Барселона да не победи водача в групата.
✔️ Освен семейството на Байерн, на Динамо им остава и мач с Бенфика на 8 декември. Те са на границата на отпадане от шампионата и с цел да продължат напред, би трябвало да победят " баварците " и Бенфика и да се надяват Барселона да падне от немския исполин.

Играят през днешния ден:
19,45 часа Виляреал - Манчестър Юнайтед
22,00 часа Йънг Бойс - Аталанта
Класиране:
1. Манчестър Юнайтед 7 т. (+1)
2. Виляреал 7 (+4)
3. Аталанта 5
4. Йънг Бойс 3
✔️ " Червените дяволи " имат еднакъв брой точки с Виляреал и в случай че ги победят довечера, отиват в плейофите на шампионата. В случай на тъждество в Испания през днешния ден, в последния кръг - на 8 декември, победа над Йънг Бойс ги връща в играта.
✔️ Виляреал има тежка стратегия, само че възможностите остават. В последния кръг " жълтата подводница " гостува на Аталанта и с цел да продължи към плейофите, има потребност от най-малко една победа и един еднакъв. При избрани условия и спечелването единствено 3 точки в двата мача могат да ги издърпат към плейофите.
✔️ " Бергамаските " изпуснаха два пъти успеха над Манчестър Юнайтед в групата и това се отрази на ситуацията им в таблицата. Те обаче имат положителни изгледи да продължат напред, като за това е нужно да победят и Йънг Бойс довечера, и Виляреал в последния кръг.
Дори реми с испанците може да свърши работа на Аталанта, само че единствено в случай че Виляреал загуби от Юнайтед. Равен също може да е задоволителен, само че единствено в случай че бият швейцарците с 4:0.
✔️ Йънг Бойс имат дребни шансове за излизане от групата, само че това е допустимо, в случай че вземат двата си оставащи мача. В последния кръг швейцарците играят с Манчестър Юнайтед, само че проваляне през днешния ден за тях значи отпадане.

Играят през днешния ден:
22,00 ч. Севиля - Волфсбург
22,00 ч. Лил - Република България Залцбург
Класиране:
1. Република България Залцбург 7 т.
2. Лил 5
3. Волфсбург 5
4. Севиля 3
✔️ В тази група е доста забавно, тъй като всеки тим има шанса да излезе от нея. Най-добра е обстановката у Залцбург , които се нуждаят от победа над Лил довечера, с цел да стигнат до плейофите. В случай на загуба всичко се трансформира, тогава успеха над Севиля в последния кръг на 8 декември става наложителна.
✔️ Ако Лил победи Република България Залцбург през днешния ден, възможностите им за плейофите остават високи. Дори проваляне против австрийците обаче ще ги остави в играта, само че тогава ще е нужна победа над Волфсбург и да разчитат на " вълците " да вземат точки от останалите два отбора в групата.
✔️ На германците през днешния ден им следва мач със Севиля, а на 8 декември - домакинство на Лил. За да излязат от групата, им е нужно да победят испанците или да завършат наедно, само че да се надяват, че Лил няма да победи водача в групата. Тогава " вълците " ще се нуждаят от триумф над французите вкъщи или на еднакъв, само че в случай че Лил загуби против Севиля.
Ако Волфсбург падне от андалусийците, възможностите им доста понижават и тогава би трябвало наложително да бият Лил и да се надяват Залцбург да не губи от Севиля.
✔️ Севиля е в най-трудна обстановка, поради което е длъжен да завоюва и двата си оставащи мача, с цел да премине към плейофите. Също по този начин отборът на Хулен Лопетеги би трябвало да разчита и на това съперниците му да губят точки.

Играят през днешния ден:
22,00 ч. Челси - Ювентус
22,00 ч. Малмьо - Зенит
Класиране:
1. Ювентус 12 т.
2. Челси 9
3. Зенит Санкт Петербург 3
4. Малмьо 0
✔️ Ювентус към този момент е осминафиналист в Шампионска лига
✔️ Челси също има отлични шансове да ги последва, само че по тази причина е належащо или да не губят от тях в този кръг, или от Зенит в последния мач. А също и руснаците да не победят Малмьо.
✔️ На Зенит ще му е доста мъчно да излезе от групата си, като за задачата е нужно освен да победи и Малмьо, и Челси с 2 гола разлика, само че и да се надяват на проваляне на лондончани против Ювентус довечера.
✔️ Малмьо към този момент загуби шансове за плейофите в шампионата. Нещо повече - даже класирането им за Лига Европа наподобява малко евентуално, защото за задачата е нужно или да победи Зенит с 5 гола разлика, или да победи някак, само че и да не търпи проваляне от Ювентус.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР