Тази вечер ще имаме представа как би изглеждала Европа през

...
Тази вечер ще имаме представа как би изглеждала Европа през
Коментари Харесай

Брюксел - в центъра на световното медийно внимание

Тази вечер ще имаме визия по какъв начин би изглеждала Европа през идващите пет години. И надали ще се изненадаме, в случай че тя се окаже много друга от досегашната.

Един от най-важните въпроси е дали двата огромни блока в Европарламента – ЕНП и ПЕС, ще удържат на натиска на националистическите течения и ще продължат ли да имат болшинство в пленарната зала.

Прогнозните резултати в страните, които към този момент гласоподаваха, ненапълно удостоверяват трендовете за предизвестения триумф на рисковите политически придвижвания. На места обаче, както и в Холандия, се оказа, че обичайните партии удържат на натиска.
България гласоподава за Европейски парламент Избирателните секции ще са отворени от 7 ч. сутринта до 8 ч. вечерта
От тази заран Брюксел е в центъра на международното медийно внимание. Над 1500 са упълномощените публицисти. Има и такива от страни отвън Европейски Съюз, главно от Съединените щати и Китай.

Екипът на bTV ще следи всичко в изборния ден, както и страстите отвън постройката на Европарламента. Точно начело е сцената на един от най-престижните джаз фестивали в Брюксел.

Някои от политическите сили ще се опитат да се възползват от атмосферата и избират да поканят почитателите си в питейните заведения в близост – тъкмо до сцената на фестивала, само че и директно до входа на Европейския парламент.

Оказва се, че изборът на дата за джаз фестивала е станало инцидентно, само че уредниците не са поискали да я трансформират поради евроизборите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР