Тази вечер ще бъде пусната топлата водата в Перник, съобщава

...
Тази вечер ще бъде пусната топлата водата в Перник, съобщава
Коментари Харесай

Пускат топлата вода в Перник до края на деня

Тази вечер ще бъде пусната топлата водата в Перник, оповестява БНР.

По-рано през днешния ден бяха двата спрени парогенератора в Топлоелектрическа централа " Република " заработиха още веднъж, откакто предходната седмица те бяха спрени с акт поради нерегламентирано изгаряне на биомаса.

Служители на РИОСВ-Перник ще правят 24-часово наблюдаване на ТЕЦ-а, с цел да се подсигурява, че няма да бъде употребен забранен тип гориво в предприятието.

Парогенераторите още веднъж заработиха, откакто при вчерашната инспекция беше открито, че ТЕЦ-Перник е извършил предписанието на екоинспекцията и на площадката към този момент не се съхранява плява.

" Топлата вода ще стигне до перничани към 22 часа довечера, даде обещание шефът на сдружението Любомир Спасов. Той изясни, че е належащо софтуерно време за разпалване на котлите, след което ще изминат най-малко още 12 часа, до момента в който водата доближи до хората.

Спасов бе безапелационен, че отсега нататък ТЕЦ-ът няма да употребява забранен тип гориво. Откритата на площадката плява към този момент е предоставена на ТЕЦ-Сливен, който има позволение да я гори. Извозват се и отпадъците, които са били складирани на лицензирана за задачата площадка, употребена чартърен от друга компания.

От своя страна началникът отдел в Регионална инспекция за опазване на околната среда Анелия Дренска заяви, че инспекциите не престават и в останалите предприятия в Перник, защото към момента не е ясно кой предизвиква замърсяването на въздуха в града.

Според кмета Вяра Церовска един от проблемите е решен. Важно е, че при започване на образователната година ще има топла вода и ще има повече успокоение за Перник, съобщи тя.

Припомняме, след предписание на основния прокурор Сотир Цацаров Министерство на околната среда и водите стартира инспекции на място в четири ТЕЦ-а - " Топлофикация - Перник " АД, Топлоелектрическа централа " Бобов дол " ЕАД, " Топлофикация - Сливен " ЕАД и Топлоелектрическа централа " Брикел " ЕАД.

ТЕЦ-Перник заяви, че ще търси правата си в съда, откакто с акт стопираха два от генераторите му, защото беше открит импорт на материали при горенето в четирите топлофикационни сдружения.

Заради мярката, влезнала в действие на 5 септември, 20 000 клиенти на топлоснабдителното сдружение останаха без топла вода.

Вчера стана ясно, че съдът е отменил прекъсването на двата парогенератора в ТЕЦ-Перник. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР