Тази вечер ще бъде отворен винзаводът в село Церковски, съобщава

...
Тази вечер ще бъде отворен винзаводът в село Церковски, съобщава
Коментари Харесай

Още тази вечер отваря един от трите затворени завода на `Винпром Карнобат`

Тази вечер ще бъде отворен винзаводът в село Церковски, оповестява бТВ.

Това е една от трите заводи за произвеждане и бутилиране на спиртни питиета на " Винпром Карнобат ", които бяха затворени преди дни от Агенция „ Митници ”.

Фабриката за спиртни питиета в Церковски и заводът за бутилиране във Венец остават запечатани за още един ден. Решението е на Районния съд в Карнобат. Производствената база е благосъстоятелност на арестувания в ареста алкохолен необут Миню Стайков.

По-рано през днешния ден се стигна до напрежение между работещите в затворените обекти и митническите чиновници. Работниците, които трябваше да са на промяна, пристигнаха в завода, само че не започнаха работа. Те скандираха: „ Искаме заплати! Отворете ни завода! ”. Напрежението ескалира и се придвижи към митническия екип.

„ Искаме митничарите да не стоят, а да тръгнат да събират доказателства, тъй като няма такива! Ние сме затворени с едно телефонно позвъняване ”, безапелационен беше Динко Христов, основен монтьор.

На ексклузивен брифинг Агенция „ Митници ” оповести откритите доказателства. Разпространи и видео с незаконно инсталирано устройство във фабриката за произвеждане на спиртни питиета в Церковски.

„ Служители на Агенция „ Митници ” откриват съществуването на кран, от който може да бъде изведен краен артикул етилов алкохол, или с елементарни думи казано алкохол, без това извеждане да бъде следено от измервателни средства и без да бъде регистрирано ”, разясни зам.-директорът на Агенция „ Митници ” Юлиан Митков.

„ С елементарни думи работят митничарите: „ Краде се! ” – без доказателства. Как по този начин? Аз споделям, че не се краде. Този кран се употребява само при профилактика ”, отговори на обвиняванията Йовко Йовков, административен шеф на фабриката.

От митницата желаеха складовете да бъдат запечатани за още 60 дни. Това придвижи недоволството на служащите под прозорците на съда в Карнобат.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР