Тази вечер ще бъде определен 76-ият носител на Купата на

...
Тази вечер ще бъде определен 76-ият носител на Купата на
Коментари Харесай

Кой ще бъде 76-ият носител на Купата на Германия?

Тази вечер ще бъде избран 76-ият притежател на Купата на Германия. По традиция Олимпийският стадион в Берлин е хазаин на финалния конфликт, до който тази година доближиха Байерн Мюнхен и Република България Лайпциг.

Баварците влизат в ролята на любимец и ще опитат да реализират дубъл, откакто преди седмица завоюваха купата на страната. Още по-голямото предпочитание на тима е да изпрати с трофея своите митове Ариен Робен и Франк Рибери. За двамата, както и за Рафиня, това ще бъде финален мач за Байерн.

Те обаче сигурно няма да бъдат титуляри и ще се надяват да влязат в игра в хода на дуела. За задачата Рафиня даже е отменил своето частно празненство за прощаване.

"Имаме играчи, които се оправят добре през целия сезон, би трябвало да сме правилни. Искаме допустимо най-хубавия състав на терена ", обоснова се Нико Ковач. За него положителната вест е, че ще може да разчита на титулярния си вратар Мануел Нойер. На пейката пък ще остане и Жером Боатенг, който най-вероятно ще бъде продаден през лятото.

В същото време обаче Лайпциг ще опита да изпрати с трофей Ралф Рангник, който ще напусне поста. Не е ясно, дали ще остане в тима като състезателен шеф.

Последен ще бъде мачът и за звездата на отбора Тимо Вернер. Той не желае да възобнови контракта си и по тази причина ще бъде продаден. Байерн е най-вероятният претендент за него.

Победа довечера би ознаменувала по впечатляващ метод първия празник на тима от Лайпциг. Той бе учреден на 19 май 2009 година, а единствено 10 години по-късно е на един мач от Купата на Германия.

Двубоят от Берлин можете да гледате от 21 мача по DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA .
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР