Тази вечер шампионът на България Нефтохимик и носителят на Купата

...
Тази вечер шампионът на България Нефтохимик и носителят на Купата
Коментари Харесай

Теодор Салпаров: Олимпиада ще ми е един прекрасен завършек на кариерата в националния отбор

Тази вечер първенецът на България " Нефтохимик " и носителят на Купата на България - " Хебър ", ще дефинират носителя на Суперкупата на България по волейбол при мъжете. Столичната зала " Христо Ботев " е хазаин, а конфликтът е от 18:30 часа.

Новият сезон в шампионата загатва, че ще бъде едно от най-интересните поради наличието на играчи като Теодор Салпаров, Тодор Алексиев, Николай Николов, Георги Братоев. Част от тях не попаднаха в сметките на националния селекционер Силвано Пранди за Европейското състезание и олимпийската подготовка. След разочароващото показване на " лъвовете ", от Българската федерация по волейбол обявиха, че италианецът може да остане отпред на отбора, само че единствено в случай че върне играчите, на които не разчита по време на шампионата на Стария континент и на квалификацията за олимпийските игри във Варна. Евентуалното връщане съгласно Теодор Салпаров може да бъде нож с две остриета.
 Словения - България 3:1 @@@

" Със сигурност и те търсят допустимо най-хубавия вид, с цел да сплотят тима и да съберат всичко най-хубаво за тази подготовка. Обаче заради стеклите се условия не знам по какъв начин ще се работи в тези 15 дни с този колектив, в който има толкоз напрежение и толкоз неща се изрекоха в медиите. Не знам дали е за положително или за неприятно. Дай боже да е за положително ", разяснява дългогодишното либеро на националния отбор.
 Словения - България 3:1 @@@

След отпадането на осминафинала на европейското състезание, зависим на страстите си, Салпаров, съобщи, че е изиграл може би последния си мач с националната фланелка. Ден по-късно волейболистът размишления.

" Казах го и под страст, само че си го споделих с чисто схващане. Въпросът е, че бях поел ангажимент към националния тим, към моите сътрудници и треньори, че ще изиграя квалификацията, която е в Берлин, а по този начин ще излезе, че се отхвърлям и предавам тима. Това е неприемливо, по тази причина ще си изиграя олимпийската подготовка. Дай боже да играем добре и най-малък късмет, в случай че има да се класираме, аз ще бъда най-щастлив от всички, тъй като една Олимпиада ще ми е един прелестен свършек на кариерата в националния тим. Силно се надявам да се случи. ", сподели Салпаров.

В името на националния тим и преследването на олимпийската фантазия, всички страни би трябвало да угнетен егото си.

" В последна сметка, никой с никой не би трябвало да се обича. Няма да се женят състезателите един за различен. В името на българския волейбол, тъй като след нас би трябвало да оставим нещо на тези момчета, които идват. Ако може да се потисне егото в името на България, 2 седмици да се свидлив зъби и да покажем това, което си можем ние. Тъй като ние няма да станем по-добри на тези години, само че дадем максимума, на който сме способни, с цел да имаме научен късмет да се класираме. "
 Словения - България 3:1 @@@

Сега, волейболистът концентрира напълно вниманието си към родното състезание с екипа на " Нефтохимик ". Вече не брои сезоните в кариерата си, тъй като са прекомерно доста.

" Определено, когато има такива мачове, мотивацията е на доста високо равнище. Тази година несъмнено с шампионата наподобява, че ще е най-силното в последните 10-15 години, което ни зарежда още повече. Дори и аз, който се повеждам деец, чакам с неспокойствие мача за Суперкупата. Ще има ужасно доста хора съгласно мен, двата тима разполагат със селекция, с която могат да създадат в действителност един добър театър ", оптимист е Салпаров.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР