Тази вечер се проведоха протести на защитници и противници на

...
Тази вечер се проведоха протести на защитници и противници на
Коментари Харесай

Десетки граждани протестираха в защита на Пирин

Тази вечер се организираха митинги на бранители и съперници на решението на държавното управление за смяна в проекта за ръководство на естествен парк " Пирин " като и двете събития се организираха редом - явно участниците в тях употребяват вниманието към страната ни, с цел да изразят още веднъж настояванията си. Цветелина Катанска беше при тези, които се афишират в отбрана на Пирин.

 © Българска телеграфна агенция
В парка на НДК завърши митинга на жителите, които се оповестиха против решението на Министерски съвет, с което се разрешава застрояване на 48% от територията на парк " Пирин ". Гражданите упорстват това решение да бъде анулирано и предизвестяват, че ще продължат с митингите, до момента в който това не се случи. Те считат, че това решение е взето в прорез със законите и не дава отговор на разпоредбите в страната.

От Министерството на околната среда и водите все още успокояват, че фактически се разрешава застрояване в 48% от територията на парк " Пирин ", само че това не е напълно с нови ски уреди и писти, а в 45% ще бъде разрешено ново водовземане за битови потребности, а пистите ще бъдат построени в 2% от територията на парка. Протестиращите през днешния ден обаче не имат вяра на тези обещания на министерството.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР