Тази вечер се проведе петото издание на Нощта на шампионите,

...
Тази вечер се проведе петото издание на Нощта на шампионите,
Коментари Харесай

Двама с наградата Спортист номер едно на България

Тази вечер се организира петото издание на " Нощта на първенците ", в което Министерството на младежта и спорта и Българският състезателен тотализатор отличиха най-хубавите спортисти и треньори за 2019-а година.

Спорт тото оказа помощ на българския спорт с над 30 милиона лв. през миналата 2019-а.

Наградата " Спортист №1 на България " този път бе за двама заслужили през 2019-а - Тайбе Юсеин и Владимир Илиев. Това е второ следващо отличие за боркинята, която беше без конкуренция предходната година. Биатлонистът не участва на церемонията, а премията получи неговата майка. И двамата спортисти получиха чекове от по 25 хиляди лв..

Наградата за " Треньор № 1 на България " също беше поделена. Треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова и наставникът на националния тим по повдигане на тежести Иван Иванов бяха наградени за сполучливата работа, която свършиха през 2019-а година. Те също получиха парични чекове от по 25 хиляди лв..

В категорията " Отбор №1 на България " без конкуренция бе ансамбълът по художествена гимнастика. Те бяха удостоени с чек от 50 хиляди лв..

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев бе почетен с почетния знак на Министерството на младежта и спорта " Венец на спечелилия ". Освен предприемача, най-високото държавно отличие за принос към спорта получиха още: Петър Попангелов, Александър Томов, Валентин Михов, Йото Йотов, Цено Ценов, Таня Богомилова, Александър Александров, Георги Аврамчев и Илия Лалов.

" Не чаках тази премия. Чувствам се доста разчувстван. Тя ме стимулира да не преставам да оказвам помощ с каквото мога на българския футбол и спорт. Пожелавам триумф на всички номинирани и тези, които ще бъдат наградени. Нека завоюват още доста медали и трофеи ", сподели Кирил Домусчиев от сцената.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР