Тази вечер се изиграха полуфиналните сблъсъци на Световното първенство по

...
Тази вечер се изиграха полуфиналните сблъсъци на Световното първенство по
Коментари Харесай

Майкъл Смит и Майкъл ван Гервен отново един срещу друг на финала на Световното по дартс

Тази вечер се изиграха полуфиналните конфликти на Световното състезание по дартс на PDС. Вече са ясни двамата играчи, които на следващия ден ще се изправят един против различен в борбата за трофея. Това са Майкъл Смит и Майкъл ван Гервен. Те ще излязат един против различен в повтаряне на финала от 2019 година, когато нидерландецът подвигна третата си международна купа след триумф със 7:3.

В първия полуфинален конфликт имаше повече конспирация. Майкъл Смит се изправи против Габриел Клеменс и двамата изиграха забавен мач, в който обаче англичанинът наложи волята си с 6:2 в своя изгода. Резултатът ненапълно лъже, тъй като срещата бе много оспорвана, само че огромното преимущество на “Булибой ” бе при чекаутите, където той имаше поредност от изчиствания от 100+ точки. Двамата играчи си размениха първите два сета, само че по-късно англичанинът взе нещата под надзор и завоюва идващите 4, с цел да стигне и до крайния триумф с 6:2.

Смит приключи мача със междинни стойности от 101 точки, като хвърли впечатляващите 19 максимума и имаше 43% триумф при чекаутите. Клеменс също имаше много положителни индикатори от 96 точки междинни индикатори, 11 максимума и 45% сполучливи хвърляния при чекаутите.

Така Смит ще играе на втори следващ и общо трети край в на международно в кариерата си, като този път ще се надява изходът да е друг спрямо предходните два, в които си потегли с наведна глава.

В другия полуфинал видяхме поредна лекция от Майкъл ван Гервен, който унизи още един противник в лицето на Димитри ван ден Берг. Играта на нидерландеца изглеждаше съвсем безупречна и белгийският му конкурент не откри никакви причини, с които даже малко да го тормози. “Майти Майк ” завоюва с безапелационното 6:0, като единственото, с което Ван ден Берг може да се похвали е оптималния чекаут, който направи в първия сет. След това обаче той не оказа никаква опозиция и завоюва общо 4 лега за целия мач.

Ван Гервен приключи дуела с много впечатляващи индикатори от 108 точки междинни стойности, 9 максимума и страхотните 58% сполучливи хвърляния за чекаут. Ван ден Берг пък бе със междинни стойности от 96 точки, 6 максимума и скромните 26% при чекаутите.

Това ще бъде шести край за Майкъл ван Гервен, който ще опита да завоюва купата за пръв път от 2019 година, когато победи точно Майкъл Смит на финала.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР