Тази вечер се изиграха първите четвъртфинални срещи в Лига Европа.

...
Тази вечер се изиграха първите четвъртфинални срещи в Лига Европа.
Коментари Харесай

"Новият Кристиано Роналдо" съсипа 10 от "Айнтрахт", късна драма в Испания

Тази вечер се изиграха първите четвъртфинални срещи в Лига Европа. " Бенфика " направи значима крачка към класиране измежду последните четири отбора в шампионата след триумф над " Айнтрахт " с 4:2.

Гостите от Германия останаха с човек по-малко още в 20', откакто Еван Н'Дика беше изпъден. За нарушаването на французина беше отсъдена дузпа, осъществена от Жоао Феликс за 1:0. Малко преди края на първата част Лука Йович върна равенството, само че португалският гранд бързо още веднъж поведе в резултата след второ попадение на Феликс.

След почивката Рубен Диаш усили преднината на " Бенфика ", а Жоао Феликс, който в Португалия дефинират като " новия Кристиано Роналдо ", оформи своя хеттрик, обелязвайки четвъртото попадение във вратата на " Айнтрахт ".

В дербито на валенсианска област " Валенсия " победи като посетител съседите от " Виляреал " с 3:1. Още в 6' гостите получиха право да изпълнят дузпа. Вратарят на " Виляреал " Фернандес отрази удара на Парехо, който в границите на 5 дни пропуща втора дузпа за " прилепите ", само че Гедеш стигна първи до топката и вкара за 1:0. Съдията Майкъл Оливър даде 11-метров углавен удар и за домакините. Санти Касорла го трансформира в гол за 1:1.

" Жълтата подводница " беше покрай попадение при започване на второто полувреме, само че даже настъпилия безпорядък в отбраната на " Валенсия " не докара до това.

Кулминацията в мача настъпи в добавеното време. Даниел Вас и Гонсало Гедеш вкараха два гола и унищожиха домакините от " Виляреал ", а почитателите на " Ла Серамика " започнаха да плачат след края на срещата. Дербито, което за двата отбора е и въпрос на чест ще се състои още веднъж идната седмица, само че на " Местая ".

" Арсенал " си обезпечи стабилен задатък след първия четвъртфинален конфликт от Лига Европа с " Наполи ". В британската столица " артилеристите " се постановиха с 2:0, като Аарън Рамзи откри в 15', а Калиду Кулибали си означи автогол в 25'.

В различен дуел с присъединяване на отбор от Острова " Челси " се наложи с 1:0 над " Славия " в Прага. Победния гол означи Маркос Алонсо в 86'.

Реваншите са след седмица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР