Тази вечер преместиха десетки бежанци от центъра в столичния квартал

...
Тази вечер преместиха десетки бежанци от центъра в столичния квартал
Коментари Харесай

Преместиха десетки бежанци от центъра в столичния квартал „Овча Купел“ в други лагери

Тази вечер реалокираха десетки бежанци от центъра в столичния квартал „ Овча Купел “ в други центрове. Има засилено полицейско наличие към местата с мигранти в София, оповестява бТВ.

30 от настанените в центъра в столичния квартал „ Овча Купел “ към този момент са преместени. Това сподели ръководителят на Агенцията за бежанците Мариана Тошева по време на изключителното съвещание на Столичния общински съвет, обвързвано със сигурността в града.

От Агенцията за бежанците обясниха, че в центъра за бежанци в „ Овча купел “ настанените са над 400. 130 от тях са деца. Тази заран е почнало преместването им в други центрове.

„ Искаме щатът на Общинска полиция да бъде повишен с спомагателни бройки и да бъдат изпратени патрули в рисковите зони в София “, сподели Деян Николов от „ Възраждане “.

„ Ние повече от 10 години настояваме да има зам.-кмет по сигурността “, добави Иван Таков от Българска социалистическа партия.

Кметът на София Васил Терзиев уточни, че има засилено полицейско наличие към местата с бежанци. Ще бъдат сложени и спомагателни охранителни камери.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР