Тази вечер предстои да бъдат допълнени полуфиналните двойки в турнира

...
Тази вечер предстои да бъдат допълнени полуфиналните двойки в турнира
Коментари Харесай

Властелинът в Лига Европа излиза на сцената

Тази вечер следва да бъдат допълнени полуфиналните двойки в шампионата Лига Европа. Местата си в топ 4 към този момент си осигуриха огромните любимци Интер и Манчестър Юнайтед, а техните противници следва да бъдат избрани в дуелите Шахтьор Донецк - Базел и Уулвърхамптън - Севиля. И двете срещи са с начален час 22,00.

Безспорният пирон в днешната стратегия е сред британския и испанския отбор, който се утвърди като безспорния владетел на Лига Европа, като държи върха по извоювани оценки - 5 (2 пъти Купата на УЕФА и 3 пъти Лига Европа). Двубоят ще се проведев Дуисбург, а любопитното е, че това ще е първи мач сред тези два тима, които имат повече от вековна история.

" Вълците " към този момент преодоляха един испански отбор в конкуренцията - Еспаньол в 1/16-финалите, само че Севиля няма боязън от противници от Острова. Андалусийците имат единствено една загуба в последните си шест мача против британски тимове - от Лестър в Шампионската лига през 2017 година.

И в двата тима няма съществени кадрови проблеми преди мача. За Уулвърхамптън навън е контузения Кастро, който евентуално ще бъде сменен от Рубен Винагре, а Даниел Посенсе пропуща мача поради натрупни картони. В Севиля само Неманя Гудел е отвън сметките на треньора Юлен Лопетеги, защото е под карантина поради позитивна проба за ковид.

Вероятни сформира:
Уулвърхамптън: Патрисио, Боли, Коуди, Саис, Дохърти, Дендронкер, Моутиньо, Невеш, Винагре, Траоре, Хименес.
Севиля: Боно, Навас, Карлос, Кунде, Регийон, Жордан, Фернандо, Банега, Сусо, Ен Несири, Окампос.

В другия мач довечера в Гелзенкирхен ще се изправят украинския гранд Шахтьор Донецк и подлия швейцарски отбор Базел. Шахтьор за пети пъти доближава до тази фаза на конкуренцията и има позитивен баланс от срещи с тимове от Швейцария. В 11 срещи украинския отбор е записалл 7 победи и позволил 3 загуби при голова разлика 21:14.

Във етапа на елиминациите обаче Шахтьор е отпадал против Цюрих и Йънг Бойс, което прави изходът на мача сложен за прогнозиране.Треньорът на украините Педро Кастро няма да разчита на санкции централен бранител Давит Хочолава, който ще бъде сменен от Никола Матвиенко. Колегата му Марсел Колер също има проблеми на този пост. Заради насъбрани картони навън е Ерай Кьомерт, а на мястото му ще играе Яспер ван дер Верф.

Вероятни сформира:
Шахтьор: Пятов, Додо, Кривцов, Матвиенко, Болбат, Антонио, Степаненко, Марлос, Патрик, Тайон, Мораес.
Базел: Николич, Видмер, Ван дер Верф, Петрета, Алдерете, Джака, Фрай, Щокер, Кампо, Пулюлю, Кабрал.

ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР