Тази вечер под купола на цирк Балкански Старозагорската опера представя

...
Тази вечер под купола на цирк Балкански Старозагорската опера представя
Коментари Харесай

Калуди Калудов чества 40 години на сцената с операта Палячи

Тази вечер под купола на цирк " Балкански " Старозагорската опера показва своя театър на " Палячи ". Представлението е бенефис на световноизвестния ни тенор Калуди Калудов. С ролята на Канио той отбелязва своите 40 години на сцената. Репортаж на Миглена Стойчева и Недялко Данов.

Операта " Палячи " е един меродавен облик на живота на актьора. Историята за натрупа комедианти напълно естествено е приютена под шапитото на цирк " Балкански ". Идеята за този театър от дълго време е фантазия за тенора Калуди Калудов, а режисьорът Огнян Драганов се оказва точният човек, който приема да я трансформира в действителност.
Огнян Драганов, шеф на Държавната опера в Стара Загора: Това, което стоеше пред нас беше нито едно от изкуствата да не господства защото, в случай че мога по този начин да се изразя, операта е малко по-шумното изкуство, а пък циркът е малко по-бързото и по-динамичното изкуство в това комбиниране.
Едва ли ролята на тъжния смешник Канио е коронната партия в 40 -годишната кариера на Калуди Калудов. Той обаче има различен мотив, с цел да я избере за своето честване
Калуди Калудов: Един началник на спектакъл, който води своя дребен спектакъл от село на село...и в края на краищата той изкарва прехраната на тези актьори, аз мисля, че днешното ни всекидневие е доста обвързвано с тази опера и че в множеството случаи театрите повече мислят по какъв начин да изработят заплатите на своите служащи, в сравнение с да вършат шедьоври.
Плачещият смешник, който би трябвало да разсмива публиката си, до момента в който страда за изгубената си обич и потъпканите си усеща, е метафора за смисъла на самото изкуство, в което най-красивите и скъпи шедьоври постоянно се раждат с цената на болката и загубата на нещо същински скъпо.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР