Тази вечер Пловдив предаде титлата Европейска столица на културата на

...
Тази вечер Пловдив предаде титлата Европейска столица на културата на
Коментари Харесай

Пловдив предаде титлата Европейска столица на културата

Тази вечер Пловдив съобщи купата Европейска столица на културата на идващите градове-домакини - Риека в Хърватия и Голуей в Ирландия. Символичната гала залага на музикална стратегия, готова от Държавната опера в Пловдив. Закриващото събитие организира в Градския дом на културата " Борис Христов ".

За церемонията довечера акцент в музикалната стратегия бяха четирите годишни времена на Вивалди. Избрани са, с цел да обобщят алегорично всичко случило в четирите платформи на Европейската столица на културата - обединение, трансформиране, възобновление, релаксиране.
Диан Чобанов - музикален шеф на Държавна опера - Пловдив: Годишните времена от Вивалди, които ще бъдат една музикална платформа, по която ще се направи една ретроспекция на събитията случили се пролетта, лятото, есента и зимата на 2019 година
Ефектната мултимедия сподели картини от Пловдивските събития през миналите 365 дни.
Петко Танчев - образни резултати: Това са повече от 300 плана, които би трябвало да бъдат показани по време на церемонията.
Организаторите дефинираха заключителната гала като ориентирана към пловдивдивчани и пловдивските създатели.
Светлана Куюмджиева - артистичен шеф на фондация " Пловдив 2019 ": Това е фамилно събиране на края на годината, с цел да отбележим плана, не с цел да го затваряме вечно.
Близо 11 месеца продължи инспекцията на прокуратурата за изхарчените над два милиона и половина лв. за церемонията на 25-метровата кула-сцена. Образувано е и досъдебно произвеждане за злоупотреби. От фондацията дават обещание цялостен финансов доклад на годината.
Светлана Куюмджиева - артистичен шеф на фондация " Пловдив 2019 ": Предстои мониторинговия ни доклад, който към март 2020 г показан с резултата стопански и освен и общностния от Европейската столица на културата. Предстои отчетът ни пред Европейската комисия т.е. занапред ще се отчитаме и финансово и като наличие, и като резултат.
Събитията към този момент ще завладеят Риека и Голуей - идващите европейски столици на културата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР