Тази вечер отборите на Лудогорец и Славия дават началото на

...
Тази вечер отборите на Лудогорец и Славия дават началото на
Коментари Харесай

Лудогорец не може да си позволи нови колебания

Тази вечер тимовете на Лудогорец и Славия дават началото на втория кръг в efbet Лига. И двата отбора не съумяха да запишат победи в първия кръг, само че разградчани много повече разочароваха последователите си откакто позволиха изненадваща загуба с 0:3 от Ботев (Враца). " Белите " пък врътнаха реми 1:1 с Черно море вкъщи.

Защитаващият купата си Лудогорец е главният любимец за златните медали и този сезон. " Орлите " обаче би трябвало бързо да влязат в час, защото досега са извънредно неубедителни в първите си два публични мача за сезона. Освен провалянето от Ботев (Враца), те изгубиха и конфликта с Локомотив (Пловдив) за Суперкупата на България. Възпитаниците на Павел Върба не могат да си разрешат повече съмнения в представянето си. Още повече, че мачовете в Шампионската лига наближават и " зелените " би трябвало бързо да намерят правилния темп в играта си. Един триумф над " белите " през днешния ден би върнал настроението в тима. Нов неуспех пък съществено ще разклати стола на Върба.

В същото време Славия няма какво да губи в този мач. Столичани бяха приятната изненада предишния сезон, когато завоюваха бронзовите медали, а след това завоюваха и квота за Лига Европа. Те се надяват да продължат да надграждат. Всяка точка, извоювана на " Хювефарма Арена " ще бъде добре пристигнала за играчите на Златомир Загорчич.

Все отново Лудогорец си остава любимец преди днешния конфликт. Статистиката демонстрира, че разградчани рядко позволяват неточности против " белите ". В досегашните 21 мача сред двата отбора " Орлите " имат 13 триумфа, 6 равенства и единствено 2 провали. В 10-те срещи в Разград " зелените " в никакъв случай не са допускали загуба - 7 победи и 3 ремита. Последният мач сред двата отбора обаче бе извоюван с 3:0 от столичани в края на предишния сезон и в този момент Лудогорец сигурно ще желае да си отмъсти.

Треньорът на домакините Павел Върба не може да разчита на контузените Пламен Илиев и Вандерсон, както и на санкции Светослав Дяков. Най-вероятно той ще заложи на Ренан под рамката и пред него в отбрана Сисиньо, Терзиев, Григоре и Недялков. Анисе и Сантана ще са опорните полузащитници, а Битон ще работи като плеймейкър. Каули и Текпетей ще стартират на крилата, а офанзивата ще води Чибота.

Гостите пък нямат кадрови проблеми за тази среща. Очаква се те да стартират мача със Стергиакис на вратата и в защита Христов, Виячки, Гамаков и Попадийн. Бенгюзов и Вълчев ще бъдат отбранителните халфове, а Кръстев ще работи зад нападателя Рангелов. На крилата пък ще стартират Кирилов и Йомов.

efbet Лига, 2 кръг:

ЛУДОГОРЕЦ - СЛАВИЯ

Вероятни сформира:

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Сисиньо, Терзиев, Григоре, Недялков, Анисе, Сантана, Битон, Каули, Текпетей, Чибота

СЛАВИЯ: Стергиакис, Христов, Виячки, Гамаков, Попадийн, Вълчев, Бенгюзов, Кръстев, Йомов, Кирилов, Рангелов

Стадион: " Хювефарма Арена ", Разград
Съдия : Драгомир Драганов
Начало: 20:00 часа

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

efbet Лига 2 кръг, петък 14 август  Лудогорец 20:00предстои  Славия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР