Тази вечер от 22:30 българско време Лудогорец ще се изправи

...
Тази вечер от 22:30 българско време Лудогорец ще се изправи
Коментари Харесай

Гостуванията в Белград носят добър късмет на Лудогорец

Тази вечер от 22:30 българско време Лудогорец ще се изправи против Шахтьор Солигорск в среща-реванш от първи прелиминарен кръг на Шампионската лига. След 1:0 в Разград преди седмица в този момент следва ответният конфликт, който обаче няма да се организира в Беларус заради рестрикции от страна на УЕФА. Така хазаин на мача ще бъде стадион „ Чукарички “ в Белград, а сръбската столица е особено място за българския първенец.

Именно след гостувания в Белград Лудогорец прави най-значимите си евроучастия до този миг. Първата аудиенция е през август 2013-а година на стадион „ Партизан “, когато „ зелените “ печелят с 1:0, а след това влизат в групите на Лига Европа и записват най-успешното си показване и досега в евротурнирите – 16 извоювани точки от 18 вероятни в груповата фаза и постигане на 1/8 край. Година по-късно още веднъж стадионът на „ гробарите “ се оказва на кадем – след 2:2 Лудогорец продължава напред към първото си влизане в групите на Шампионската лига.

През 2016-а идва време за аудиенция на другия сръбски гранд – Цървена звезда. След тъждество 2:2 в постоянното време конфликтът се взема решение в продължения, където българският първенец бележи още 2 попадения и си обезпечава място в плейофите на Шампионската лига, а последвалият успех над Виктория Пилзен донесе и второ присъединяване в групите на най-комерсиалния клубен шампионат.

Само времето ще покаже дали Белград още веднъж ще се окаже на шанс за Лудогорец. Факт е обаче, че в случай че желае да играе още веднъж на „ Сантяго Бернабеу “ или „ Анфийлд “, пътят минава през стадион „ Чукарички “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР