Тази вечер от 21 часа ще гледаме поредно издание на

...
Тази вечер от 21 часа ще гледаме поредно издание на
Коментари Харесай

Много сметки за уреждане между Нидерландия и Аржентина

Тази вечер от 21 часа ще гледаме следващо издание на едно от огромните съперничества във футбола - сред Аржентина и Нидерландия. 

Четвъртфиналът сред двата тима на стадион " Лусаил " ще бъде шестия мач сред двата националния тима на Световно. Помнят се конфликти като успеха на " лалетата " през 1974 година, триумфът на Аржентина на финала четири години по-късно, триумфът на отбора от " ниската земя " с великия гол на Денис Бергкамп през 1998 година.. 

И нулевото тъждество на полуфинал преди осем години в Бразилия, когато " албиселесте " продължи напред след дузпи.

Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал предизвести публицистите, почитателите и анализаторите да не чакат представление в този конфликт. Според него мачът ще е тактическо надхитряне и борба по целия терен.

" Сега е доста по-трудно да играеш толкоз офанзивно, както го правеше примерно " Аякс " през 70-те години ", сподели Ван Гаал на конференцията преди мача, откакто още веднъж беше подложен на критика за стила на игра на " оранжевите ". - Когато през 2014 г. започнах да натрапвам по-дефанзивна система, хората ме подлагаха на критика. Сега половината свят играе подобен футбол. Всичко се разви в тази посока. "

" Според мен Аржентина е топ тим с топ футболисти. Турнирът в действителност стартира на следващия ден (бел. ред. днес) за нас. Разбира се, не желая да подценявам другите тимове, които успяхме да победим, само че Аржентина и евентуално Бразилия в идващия кръг са много разнообразни от тези, с които сме играли в групите и на осминафинала ", разяснява още Луис ван Гаал.

Ван Гаал развесели репортерите с опит да целуне присъствалия на брифинга Мемфис Депай, който нападателят тактично отклони.

Сценката се разигра в отговор на въпрос по отношение на думите Анхел Ди Мария, който дефинира ван Гаал като " най-лошия треньор, който е виждал ". Двамата  бяха дружно в " Манчестър Юнайтед ", само че Ди Мария напусна след единствено един полусезон - и поради недоразумение с треньора.

Според крилото, методите и отношението на Ван Гаал били главната причина той да не помни с положително престоя си в " Юнайтед ", да се провали и да изиска да си тръгне. В предишното Ди Мария е изтъквал, че нищо не му харесало в Манчестър - града, времето, неприятната храна, къщата му е било разрушена от крадци, тима, клуба...

" Жалко, че Ди Мария ме мисли за най-лошия треньор. Депай беше в сходна обстановка в " Манчестър Юнайтед ", а в този момент с него се целуваме по устата ", сподели Ван Гаал, понечи да се приближи до Депай, той се дръпна, а всички се засмяха.
 Лионел Скалони и Лео Меси. Снимка АП/БТА

Ди Мария обаче може и да няма шанса да се изправи против своя " зложелател ".

Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони не даде прецизен отговор дали той ще бъде на линия за четвъртфинала, защото получи травма на лявото бедро против Австралия. Под въпрос е и халфът Родриго де Пол. 

" По принцип те се усещат добре и ще забележим на тренировката през днешния ден какъв да бъде съставът, сподели наставникът на южноамериканците през вчерашния ден. - Вчера тренирахме при закрити порти и не знам от кое място идват тези информации. Но тимът е преди всичко и тези, които ще излязат на терена, ще бъдат изцяло подготвени. "

" Знаем, че тимът ще направи всичко допустимо, както и в предходните мачове. Понякога играем доста добре, от време на време - не толкоз добре, но винаги сме ние и почитателите правят оценка това, счита Скалони. - Знаем, че ще дадем всичко, знаем, че футболът може да бъде хубав, само че и нечовечен ".

Готви ли се отборът му за дузпи?

" Винаги изпълняваме дузпи преди и след мачовете, само че постоянно става въпрос за шанс, стигне ли се до такава степен. Надявам се да няма дузпи, а мачът да свърши преди този момент ", сподели още Лионел Скалони.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР