Тази вечер от 20 часа пред Спешно отделение на УМБАЛ

...
Тази вечер от 20 часа пред Спешно отделение на УМБАЛ
Коментари Харесай

Големи столични болници с апел за спазване на мерките |

Тази вечер от 20 часа пред Спешно поделение на УМБАЛ " Св. Анна " - София АД ще се съберат лекари и експерти медицински грижи, в акция за взаимност сред между медиците и обществото. Те ще бъдат с включени светлини на мобилните телефони, символизирайки светлината, която ни свързва в сложните времена на зараза с COVID-19, оповестиха от лечебното заведение.

Участниците в акцията молят към обществото да си помогнем взаимно, като се съблюдават рекомендациите за персонална хигиена, ограничавания на контактите, за прецизно носене на маски и т.н. 

Към самодейността се причисляват и медиците от " Пирогов " и ВМА.

В същия час пред Спешното поделение на УМБАЛ „ Александровска “ лекари и мед. сестри от болничното заведение ще се причислят към общата самодейност на огромните столични лечебни заведения за апел към обществото за съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Със светнати фенерчета на мобилните телефони медиците желаят да покажат на всички, че 8 месеца след началото на коронавирус епидемията те към момента са там - макар умората, макар заболяванията и компликациите, оповестиха от лечебното заведение.

От март до октомври 2020г. през коронавирус отделението на „ Александровска “, през PCR лабораторията и през кабинетите за консултация са минали над 20 000 индивида, инфектирани или със подозрения за зараза с COVID-19. Инициативата със светлини моли към жителите:

Пазете себе си, пазете околните си, бъдете здрави! Бъдете виновни към останалите!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР