Тази вечер от 20:30 часа е голямото дерби на 5-ия

...
Тази вечер от 20:30 часа е голямото дерби на 5-ия
Коментари Харесай

Първо премерване на сили между Лудогорец и ЦСКА-София


Тази вечер от 20:30 часа е огромното дерби на 5-ия кръг в родната efbet Лига сред Лудогорец и ЦСКА-София. През предишния сезон единствено точка не стигна на “червените”, с цел да детронират отбора от Разград, който през лятото направи огромна селекция и още веднъж е отпред в класирането. “Орлите” имат 10 точки, а единствената им неверна стъпка беше равенството против Локомотив (Пловдив) преди седмица. ЦСКА-София пък започва с два слаби мача на “Българска армия” - 2:2 против Етър и 1:3 против Черно море, само че по-късно победи Славия и Ботев (Враца).

Ако Лудогорец завоюва, тимът на Стойчо Стоев ще се откъсне на върха с задатък от 3 точки пред Левски и 6 пред “червените”. Евентуален триумф на “червените” ще значи, че трите любимеца ще имат еднаквъ актив след 5-ия кръг.

И Лудогорец, и ЦСКА-София имаха тествания в Лига Европа в дните преди дербито. Разградчани пометоха с 5:0 уелския ТНС, а “армейците” направиха 1:1 със Зоря (Луганск) в София. И до момента в който Стойчо Стоев запази силите на част от звездите си, то неговият сътрудник Люпко Петрович не можеше да си разреши сходен разкош. Сърбинът е гостувал 4 пъти в Разград като ментор на Левски и Литекс и в никакъв случай не е допускал проваляне.

Лудогорец по всяка възможност ще започва с Якуб Швиерчок на върха на офанзивата, а Клаудиу Кешеру - създател на последния гол за “зелените” против ЦСКА-София, ще чака своя късмет от пейката. Мавис Чибота, Дан Битон и някогашният футболист на “червените” Жоржиньо също ще са титуляри. Като двойка вътрешни халфове ще стартират Яцек Горалски и Анисе Абел, а в центъра на отбраната ще са двамата румънци Козмин Моци и Драгош Григоре.

Новината от Разград е обвързвана с ветерана Марселиньо, който се извини на Стоев и беше оправдан. Бразилецът към този момент тренира наедно с тима, само че надали ще играе тази вечер.

В лагера на гостите главният проблем е отсъствието на капитана Николай Бодуров. Защитникът е в клонфликт с Петрович и още веднъж остана отвън групата. В нея не попадна и Рубен Пинто. Завръща се обаче Божидар Чорбаджийски. Юношата на “червените” няма да е титуляр, тъй като тримата в ариергарда ще са Нуно Томаш, Рафаел Албентоса и Петър Занев. По двата фланга пък ще работят Иван Турицов и Жеферсон. Али Соу ще се опита да прекъсне головата си суша, а Евандро - да продължи превъзходната си серия с попадения в последните 4 мача на “армейците”.

Лудогорец има съществено преимущество в общия баланс сред двата тима в шампионата. От 24 мача разградчани са спечелили по към този момент от половината - 13, а “червените” са постигнали едвам един триумф. Головата разлика е 31:11 в интерес на първенците.

efbet Лига - 5 кръг:

ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА-СОФИЯ

Вероятни сформира:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): П. Илиев; Сисиньо, Григоре, Моци, Недялков; Анисе, Горалски; Жоржиньо, Битон, Чибота; Швиерчок
Старши треньор: С. Стоев
ЦСКА-СОФИЯ (3-5-2): Черниаускас; Албентоса, Томаш, Занев; Турицов, Бикел, Тиаго, Малинов, Жеферсон; Евандро, А. Соу
Старши треньор: Л. Петрович

СЪДИЯ: Драгомир Драганов
СТАДИОН: “Лудогорец Арена”
НАЧАЛО: 20:30 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК
efbet Лига 5 кръг, неделя 11 август  Лудогорец 20:30предстои  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР