Тази вечер от 18.15 часа в Дома на киното може

...
Тази вечер от 18.15 часа в Дома на киното може
Коментари Харесай

Препоръчваме ви: Чудесата на Мумбай във филма `Кутия за храна`

Тази вечер от 18.15 часа в Дома на киното може да гледате кино лентата " Кутия за храна " на индийския режисьор Ритеш Батра.

За кино лентата:

Едно от чудесата на Мумбай е разнасянето на кутии с храна. От 120 години всяка заран общественост от 5000 разносвачи на кутии обезпечава топла, домашно приготвена храна от къщите на домакините до офисите на съпрузите им. Разносвачите са необразовани и употребяват комплицирана система от цветове и знаци, с цел да се ориентират в лабиринта, който съставлява Мумбай. Учени от „ Харвард ” са анализирали тази система и са заключили, че единствено една на 4 милиона кутии бива доставена на неверен адрес. Това е историята на една такава кутия.

Грешно доставена кутия за храна свързва домакинята Ила Ваид със Саажан Фернандес, уединен мъж, трансферирал разцвета на живота си. Ила живее в закостенял анклав на междинната класа, а Саажан в остарял християнски квартал, който е застрашен от строителството на новите комплекси на Мумбай. Много скоро Саажан ще се пенсионира и ще каже довиждане на Мумбай, който е смазал фантазиите му и един по един е лишил хората, които обича. В живота му обаче се появява Ила, с която споделят фантазия, за която си заслужава да се борят. Те си разменят бележки в кутията с храна, създавайки си фиктивен живот. Докато кутията пътува напред-назад, този измамлив живот става все по-сложен и заплашва да превземе действителността им.

Героите на " Кутия за храна " съществуват на ръба сред действителния Мумбай и този от фантазиите. Накрая те попадат на кръстопът, в който би трябвало да изберат един от двата свята. Кутия за храна е напоен с носталгия и вяра за бъдещето, само че най-много е история за дребните наслади в живота, които заслужават нашето внимание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР