Тази вечер ни очаква едно по-различно мадридско дерби. Отборите на

...
Тази вечер ни очаква едно по-различно мадридско дерби. Отборите на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Мадридското дерби за Суперкупата на Испания



Тази вечер ни чака едно по-различно мадридско дерби. Отборите на " Реал " и " Атлетико " ще спорят за Суперкупата на Испания на 4000 км от вкъщи - в Саудитска Арабия. Срещата стартира в 19:30 ч. и ще бъде излъчена онлайн по bTV Action.

На полуфиналите " Реал " победи с лекост носителя на Купата на краля - " Валенсия " с 3:1, а " дюшекчиите " отстраниха първенеца " Барселона " след два трагични късни гола и краен резултат 3:2.
120 млн. евро, които реалокираха Суперкупата на Испания на 4000 км от вкъщи За първи път ориста на трофея ще се реши след шампионат сред 4 тима Снимка: Reuters
Мадридско дерби отвън испанската столица е рядко срещано събитие. Въпреки това напрежение и възторг няма да липсват, защото и двата отбора постоянно се хвърлят с всички сили за триумф в тази борба. Сега залогът е още по-голям, защото ще бъде решена Суперкупата на Испания, която за първа година се разиграва в четиристранен шампионат и то в Саудитска Арабия.

Промяната във формата озадачи освен почитателите, само че и футболистите. Причината обаче е ясна - 120 млн. евро. Такава е цената на договорката сред Ла Лига и домакините.

След релативно слабия старт на сезона, отборът на Зинедин Зидан набра скорост и към този момент е в серия от 15 мача без загуба във всички шампионати. " Белите " бяха прекомерно положителни за " лос че " в първия полуфинал, а Тони Кроос вкара впечатляващ гол непосредствено от корнер.
Гол от корнер насочи " Реал " към трофей (ВИДЕО) Отборът на Зидан победи "Валенсия " с 3:1 и ще спори за Суперкупата на Испания
Когато става въпрос за дербита обаче формата няма чак такова значение, а Диего Симеоне сигурно е скрил по някой коз в ръкавите си.

Във втория полуфинал " рохибланкос " владееха топката относително малко, само че с помощта на една от най-силните си страни - контраатаките, вкараха два гола в последните 10 минути и изхвърлиха Меси и компания от конкуренцията. И подпечатаха ориста на Ернесто Валверде, който до дни ще бъде сменен от Шави, съгласно медиите в Испания.
Снимка: Reuters
Диригентите на триумфа против каталунците бяха Алваро Мората и Анхел Кореа, а Симеоне още веднъж ще разчита на тяхната мощност в офанзива, с цел да обезоръжи " Реал ". От другата страна обаче конците ще дърпат Иско, Кроос и Лука Модрич, който против " Валенсия " подсети за позабравената си класа.

Сблъсъците на терена ще са яростни, а зрелището е обезпечено. " Атлетико " е печелил Суперкупата на Испания два пъти, до момента в който " Реал " ще се бори за 11-и трофей.

Снимка: Reuters
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР