Тази вечер, на рождения си ден, Вежди Рашидов откри необичайна

...
Тази вечер, на рождения си ден, Вежди Рашидов откри необичайна
Коментари Харесай

Колекция Западноевропейско изкуство на Вежди Рашидов

Тази вечер, на рождения си ден, Вежди Рашидов откри необикновена галерия в изложба " Сан Стефано ". Той показва определени картини от своята сбирка " Западноевропейско изкуство " - живопис от 17, 18 и 19-и век. Обикновено Рашидов прави авторски изложения на рождения си ден, само че този път публиката ще го открие като колекционер.

Всичко стартира на фамозния " Марше о пюс " или " Пазарът на бълхите " в Париж, където се събират вехтошари, антиквари, само че и ценители. Първите картини в сбирката на Вежди Рашидов са купени оттова преди 45 години.

И по този начин скулпторът потъва в тихата полуда на колекционера. Тук има прелестни портрети от Школата на Рубенс, дребни холандци, Рембранд, живопис от Франция, Италия и Германия, а специалисти считат, че тази картина носи подписа на самия Дюрер. Всички работи са точно реставрирани.

Вежди Рашидов, ваятел, ръководител на Комисията по просвета и медии в Народно събрание: И започнах да пребивавам с мисълта на човек, надали не, който дава втори живот на една картина, тъй като другояче има заплаха да изчезнат, да бъдат унищожени, безусловно съм ги събирал и от земята една част. Така че към колекционерите започнах да виждам с почит и почитание и в този момент разбрах, че това е " Другият музей ".
Изложбата в изложба " Сан Стефано " ще бъде отворена до 14 януари.

  Вежди Рашидов: Ще изложа истинска картина на Рембранд Вежди Рашидов: Ще изложа истинска картина на Рембранд
По случай рождения си ден на 14 декември, когато навършва 65 години, Вежди Рашидов ще провежда галерия с картини в живопис от личната му колекци...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР