Тази вечер на площад „Свобода“ пред сградата на Община Русе

...
Тази вечер на площад „Свобода“ пред сградата на Община Русе
Коментари Харесай

Русенци се обявиха за смяна на политическата система

Тази вечер на площад „ Свобода “ пред постройката на Община Русе се организира протестен протест с апели за промяна на политическата система . Акцията бе проведена от патриотично придвижване „ Шипка “ и жителите Деян Тачев и Бойко Никифоров.
Присъстваха към 150 души, които желаеха за следващ път оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Организаторите издигнаха транспарант: „ Не на геноцида, да сменим системата “, съобщи кореспондентът на .
Eдин от недоволните, Деян Тачев, съобщи, че е нужна промяна на политическата система и да се премине към директна народна власт . Исландия бе посочена като страна, която е била пред стопански срив преди няколко години, само че с финансови промени и заблуждение под правосъдна отговорност на отговорните е била нормализирана и бързо е излязла от рецесията.
Чуха се и радикални апели, че в случай че оставката на вицепремиера Валери Симеонов не бъде подадена, може да се стигне до „ строшаване на държавното управление “ - по терминологията на премиера Бойко Борисов . Всички присъстващи заявиха, че не желаят промяна на една партия с друга, а желаят промяна на формата на ръководство.
Отново бе издигнат и въпросът за мръсния въздух, който дишат русенци. Хората показаха, че желаят да живеят в родния си град, само че не на цената на разрушеното си здраве.
Стана ясно, че митингите ще продължат на 17, 18 и 19 ноември 2018 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР