Тази вечер "Лудогорец" ще играе реванша от плейофите на Лига

...
Тази вечер "Лудогорец" ще играе реванша от плейофите на Лига
Коментари Харесай

Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев е оптимист преди реванша с Марибор

Тази вечер "Лудогорец " ще играе реванша от плейофите на Лига Европа против "Марибор " от 21.15 ч. българско на стадион "Людски врът " (с потенциал 12 702 зрители) в едноименния град. В групата на "зелените " за дуела в Марибор са включени 20 играчи.

Първата среща на "Лудогорец Арена " приключи 0:0 макар осезаемото предимство на "орлите ", само че нападателите му не съумяха да намерят междина във вратата на "Марибор ".

"Ногометни Клуб Марибор " (на сърбохърватски: Nogometni Klub Maribor) е футболен клуб от град Марибор, Словения. Основан е през декември 1960 година и е прочут измежду запалянковите като "лилавите " или "виолетовите ". Той е измежду трите словенски клуба, които в никакъв случай не са изпадали от Словенската първа лига (в която играят 10 отбора), най-високото равнище в словенския футбол, учредена през 1991 година след отцепването на Словения от Югославия. Другите два са ФД Горица и Наказателен кодекс Целе. С най-вече мачове в лигата е Душан Косич с 421 участия, а безконечен голмайстор е Щефан Шкапер с 130 гола.

"Марибор " е считан за знак на словенския футбол. И неслучайно - първенец е 15 пъти (за последно през 2018/2019), а е печелил купата на Словения осем пъти.

"Марибор " е играл по един път в групите на Шампионска лига (2000 г.) и в групите на Лига Европа през 2011-а.

Дарко Миланич (на словенски: Darko Milanič) е някогашен словенски футболист, играл като централен бранител, и сегашен старши-треньор на "Марибор " от 2016 година.

Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев е оптимист преди реванша с Марибор. “Ситуацията е много изненадваща, нещата се развива бързо. Треньорската промяна е нож с две остриета. Надявам се в тази ситуация резултатът да е положителен и футболистите да са подготвени да дадат най-хубавото от себе си в този значим мач. Ситуацията сред Марселиньо и предходния треньор беше изчистена, това нещо беше изчистено от дълго време. Надявам се, че той ще бъде подготвен да даде на следващия ден най-хубавото от себе си”. Това съобщи Генчев на прескоференцията преди срещата.
“Не очаквайте тъкмо в този момент да ви кажем какъв ще е методът ни. Футболистите ще схванат какво ще вършим в съблекалнята. Марибор играе като хазаин, имат богат опит в европейските шампионати, подготвени сме за всевъзможен вид - дали ще играят офанзивно, или по-дефанзивно. Готови сме да отговорим на всичко, което те подхващат. Не можем да гледаме единствено в едната фаза от играта, когато приказваме за мач в европейските турнирите”, добави Генчев.

В брифинга присъединяване все и Марселиньо. Трябва да сме съсредоточени, да си свършим работата и ще имаме триумф на 100 %. Генчев има вяра в нас, ние имаме вяра в него. В Лудогорец всички сме дружно - в съблекалнята, на терена, това е семейство. Когато си тук, знаеш какво е Лудогорец. Вярваме си. Нашата работа е да се концентрираме - каквото е минало, е минало. Повиквателната за националния тим ли? Мотивация е, само че в този момент на дневен ред е Марибор ", съобщи бразилецът.

Лудогорец се прибира в България незабавно след мача с Марибор в четвъртък. Отборът и формалната делегация ще кацнат на летището в София към 2,00 ч. на 30 август.

Марибор (на словенски: Maribor, на немски: Marburg an der Drau) е град в Североизточна Словения. Разположен е на река Драва и е втори по величина в страната.

Името Марибор се загатва в историческите източници като Марпуч през 1145 година (и по-късно като Мархбурх, Марбурк и Маркпурч) и е обединяване сред двете горногермански думи: march – „ гранична зона “ и burc – „ гора “. В по-късни времена немското име на града е Marburg an der Drau, безусловно „ Марбург на Драва “.

Сред локалното словенско население градът е прочут като Марпрк или Марпрог. Освен немските и словенските си имена, градът е прочут и с латинското си име Марбургум и италианското Марбурго.

В Марибор е роден Данило Тюрк (на словенски: Danilo Türk) e правист, посланик и политик. От 23 декември 2007 до 22 декември 2012 година заема поста президент на Словения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР