Тази вечер "Лудогорец" приема унгарския "Ференцварош" за среща от група

...
Тази вечер "Лудогорец" приема унгарския "Ференцварош" за среща от група
Коментари Харесай

Лудогорец приема Ференцварош в решаваща среща от Лига Европа

Тази вечер "Лудогорец " приема унгарския "Ференцварош " за среща от група "Н " на Лига Европа, която ще реши кой минава в идната фаза на шампионата. Двубоят ще се играе на стадион "Лудогорец Арена " от 22 часа. В другата среща от групата (без значение за класирането) ЦСКА - Москва гостува на испанският "Еспаньол ", който стои непоклатимо на първото място.

Сега още веднъж "Ференцварош " се изправя на пътя на "Лудогорец ". Припомняме, че в първия квалификационен кръг на Шампионския лига от сезон 2019/2020 унгарците отстраниха българския първенец, а разградчани трябваше да продължат в Лига Европа.

Днес българският първенец е в малко по-изгодна позиция. В класирането "Лудогорец " е втори в класирането с точка през унгарците и вид за него е и равенството. За "Ференцварош " е нужна единствено победа. Само второто място дава право на класиране напред.

В първата среща от шампионата "орлите " победиха "Ференцварош " с 3:1 като посетител.

"Едва ли ще изненадам някого, в случай че кажа, че в четвъртък следва най-важният мач на Лудогорец за 2019 година ", съобщи старши треньорът на първенците Алекси Желязков на формалната конференция преди решителния дуел. "Завършваме една сполучлива година и мисля, че с този мач ще даде смисъл на труда, който момчетата вложиха досега. Не се колебая в крайния триумф на Лудогорец. Сигурен съм, че тимът ще успее да реализира резултат, който ще ни разреши да излезем от групите ", добави Желязков.
В тима няма кадрови проблеми в навечерието на срещата с унгарците.
<!--[if--> "Нашата цел е успеха над "Ференцварош " и ние ще я преследваме от първата минута, безапелационен е Георги Терзиев.
ФК "Ференцварош " (на маджарски: Ferencvárosi Torna Club) е футболен клуб от столицата Будапеща. Той е най-популярният клуб в Унгария. Основан на 3 май 1899 година в Австро-Унгария. Така че тази година е юбилейна за клуба - 120 години, което пък е огромен тласък за играчите на тима.

"Ференцварош " е първенец на Унгария 30 пъти, което е връх, в това число и през последния сезон 2018/2019. Клубът е притежател и на рекордните 23 купи на Унгария.

Феновете на "Ференцварош " са известни като едни от най-буйните в Унгария и в цяла Централна Европа. Често вземат участие и в хулигански прояви. Те назовават галено тима си "Фради " (Fradi). Другото наименование е "Зелените орли " (Zöld Sasok), тъй като тимът играе домакинските си срещи в зелено-бял екип, а пред стадиона му има голяма скулптура на орел.

"Ференцварош " играе в Първа унгарска футболна лига или "ОТП Банк лига " (на маджарски: Nemzeti Bajnokság I) - най-високото равнище в унгарския футбол от учредяването ѝ през 1901 година. Нейното публично име е "ОТП Банк лига " (OTP Bank Liga), което носи поради спонсора си "ОТП Банк " - най-голямата банка в Унгария. Българската "Банка ДСК " е благосъстоятелност на "ОТП Банк ".

Лига Европа сезон 2019/1920 е 49-то издание на втория по мощ шампионат в Европа. Всяка победа в груповата фаза на Лига Европа обезпечава по 570 хиляди евро, а тъждество - 190 хиляди. Първото място в крайното класиране носи още 1 млн. евро, а второто, което също дава право на класиране във етапа на елиминациите - 500 хиляди евро.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР