Тази вечер Италия ще има своя нов носител на Суперкупата.

...
Тази вечер Италия ще има своя нов носител на Суперкупата.
Коментари Харесай

Първият на Роналдо или последният на Игуаин?

Тази вечер Италия ще има своя нов притежател на Суперкупата. Един против различен излизат първенецът „ Ювентус “ и финалистът за Купата „ Милан “. Двубоят обаче е надалеч от Апенините, а хазаин на конфликта е Джеда, град в Саудитска Арабия. Това стана факт, откакто федерацията на „ адзурите “ се съгласи три от идващите пет мача за трофея да се играят на територията на кралството против съответната сума – 20 млн. евро. А това не е нещо ново за италианците. За десети път спечелилият ще бъде избран на различен континент. За първи път това се случи през 2002 година, когато Муамар Кадафи заплати солидна сума, с цел да може Триполи да види „ Ювентус “ – „ Парма “ (2:1). Впоследствие един път Съединени американски щати, два пъти в Катар и четири пъти в Китай бяха домакини на мача за оценката.
А решението в този момент Саудитска Арабия да одобри финалът не бе взето изключително мъчно. Двете страни имат дългогодишни бизнес връзки. Много италиански компании са основани на територията на кралството и са в близко съдействие с локални компании и организации.

 ronaldo_juve

Но на Ботуша не са изключително очаровани от дейностите на федерацията. Италианският вицепремиер и министър на вътрешните работи Матео Салвини отхвърли да гледа мача.
„ Финалът ще се състои в ислямска страна, където на дамите им е неразрешено да посещават стадионите, в случай че не са придружавани от мъже. Това е тъжно, тъпо. Няма да виждам срещата. “
Именно възбраната за дамите разпали най-вече полемики, за какво Италия се съгласява да организира надпревари от най-голям сан при сходни условия.
Илария Д`Амико, известна телевизионна водеща, също изрази мнение по тематиката.
„ Ако вземеш парите, би трябвало да приемеш и това, което идва с тях – изясни някогашната на Джанлуиджи Буфон. – Освен това трябваше да бъде декларирано ясно още първоначално: Даваме ви финала, в случай че дамите получат повече почитание. Когато решението е било взето мачът да е в Джеда, те не са повдигнали тематиката. “
Така в последна сметка нежният пол ще може да следи дуела сред двата италиански гранда единствено в избраните за задачата фамилни браншове. Билетите бяха разпродадени за часове още при започване на годината, когато бяха пуснати в продажба. На трибуните на стадион „ Кинг Абдула “ ще участват над 50 000 души.

 higuain
А двата тима се изправиха един против различен в спор за трофей доскоро повече от половин година. Тогава „ бианконерите “ разгромиха с 4:0 „ Милан “ за Купата на страната на „ Олимпико “ в Рим. Въпреки че „ остарялата госпожа “ е притежател и на двете оценки за 2018 година по правилник за суперкупата взе участие финалистът във втория по мощ трофей в страната.
Сега мачът може да донесе първа купа за Кристиано Роналдо, минал през лятото в гранда от Торино. Интересно изявление по адрес на португалеца направи неговият съотборник Джорджо Киелини.
„ Кристиано вкара доста, доста, доста пъти против нас и ми разруши фантазиите нееднократно – в Кардиф, в Мадрид, в Торино ”, призна бранителят пред „ Би Би Си “.- Преди Шампионската лига беше фантазия. Сега е цел, тъй като Роналдо е най-хубавият футболист в света и ние имахме потребност от него за последната стъпка. ”
Мотивацията обаче е на най-високо равнище и в лагера на съперника. През последните години „ Милан “ рядко се допира до отличие, а последното такова пристигна точно в този шампионат. През 2016 година, само че в Доха, „ червено-черните “ съкрушиха „ Юве “ след дузпи. Големият коз за „ росонерите “ в този момент е Гонсало Игуаин. Аржентинецът играе чартърен от „ бианконерите “ и ще бъде двойно по-настървен да се потвърди. Нападателят се провали към този момент веднаж в мача за Серия А, когато първо пропусна дузпа, а по-късно си изкара и доверчив червен картон при загубата с 0:2. Освен това Игуаин е пред разлъка с италианския футбол, защото е покрай трансфер в „ Челси “. И трофеят може да се окаже последният му подобен с тим от Апенините. Голаджията има общо шест до този миг – два с „ Наполи “ и четири с екипа на „ Ювентус “.
Големите отсъстващи довечера ще бъдат Сусо и Марио Манджукич. Испанецът е осъден, откакто бе изпъден против СПАЛ в края на декември. Хърватският нападател пък е с контузия.
Двата тима имат по седем оценки, откогато бе основан шампионатът през 1988 година и спечелилият ще излезе преди всичко по трофея.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР