Тази вечер италианският Сенат насрочи за 20 август дебатите по

...
Тази вечер италианският Сенат насрочи за 20 август дебатите по
Коментари Харесай

Дебатите по вота на недоверие към правителството в Италия ще бъдат на 20 август

Тази вечер италианският Сенат насрочи за 20 август дебатите по вота на съмнение към държавното управление на премиера Джузепе Конте. Вотът беше импортиран от Матео Салвини - водач на една от партиите в ръководещата коалиция, който упорства за предварителни избори. Този ход хвърли Италия в политическа рецесия в разгара на лятото с непредсказуеми последствия.


Политическата рецесия провали ваканцията на италианските сенатори. Вицепремиерът и водач на " Лига " Матео Салвини разгласи завършек на ръководещата коалиция с Движение " 5 звезди " след спорове с другия вицепремиер и водач на придвижването Луиджи ди Майо. Салвини си навлече обвинявания, че не работи в Народното събрание, както е редно, а от плажа. След явяването му на сицилиански плаж камерите снимаха скандал сред негови съперници и последователи.

Коалицията се пропука съществено след успеха на " Лига " на евроизборите, на които придвижване " 5 звезди " претърпя проваляне. Миналата седмица сътрудниците бяха на противоположни позиции по отношение на градежа на високоскоростна жп линия Лион-Торино. " 5 звезди " загуби вота в Сената, а Салвини разгласи, че не може да разчита на съдружника си.

Смята се, че той желае предварителни избори, с вяра да стане министър председател и даже към този момент е почнал акция. Но проектите му не вървят безпрепятствено, разяснява Ройтерс, откакто довечера Сенатът отхвърли настояването му вотът на съмнение към кабинета да се дебатира на следващия ден. " 5 звезди " и опозиционни партии се пробват да образуват болшинство, с цел да се избегнат предварителните избори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР