Тази вечер или в утрешния ден предстои моите колеги от

...
Тази вечер или в утрешния ден предстои моите колеги от
Коментари Харесай

Сандов: Предстои номинацията ми за министър на околната среда и водите

Тази вечер или в утрешния ден следва моите сътрудници от „ Зелено придвижване " да създадат формалната номинация за поста, аз съм една от номинациите ", съобщи в ефира на „ Здравей, България " политикът от „ Демократична България " Борислав Сандов. Той е апетитен и за един от вицепремиерите в бъдещия кабинет, както и за министър на околната среда и водите.

Няма спор в обединението поради постовете в министерствата. Въпросът беше дали не би трябвало да има позиция единствено за вицепремиер, изясни той. Сандов удостовери информацията, че съпредседателите на „ Продължаваме Промяната " са се срещали с водачите на „ Демократична България ", на която е участвал и той.

Това беше среща вид председателски съвет. Освен Кирил Петков и Асен Василев, участва и още един член на партията. Коалиционното съглашение към този момент е към своя край и мъчно може да се вършат някакви промени. Такъв вид съществуваше първоначално, съобщи Сандов.

На равнище Министерски съвет от „ Демократична България " ще имат три места - в правосъдното министерство, в това на околната среда и водите и в Министерството на дигитализацията.

Изчистваме текстовете, с цел да бъдат ясни и с цел да бъдат сигнал към сътрудниците в Европейски Съюз във връзка с това, че следва смяна в посоката, за която постоянно ни подлагат на критика, че изоставаме. Първоначалната дефиниция, която от Политическа партия показаха, изключваше от „ ИТН " да имат вицепремиер. Не знам дали е било благопожелание на едната или другата страна. Но имайте поради, че Има Такъв Народ са поели доста тежки и ресурсни министерства - Министерство на външните работи, Енергетика, Министерство на регионалното развитие. Това са доста съществени и виновни министерства. От тази позиция тежестта се балансира. Математическото наместване тук няма да сработи, уточни той.

Сандов поздрави представителите на Политическа партия, които по неговите думи са имали уравновесен метод и не са показали надменност.

Относно изявлението на Асен Василев, че се възнамерява 15% редуциране на чиновниците в държавната администрация, Сандов счита, че са нужни избрани оптимизации, които да оказват помощ на бюджета да се развие.

Ако осъществяваме политиките, свързани с цифровата промяна, в случай че обединим част от ресорите, които съществуват редом в разнообразни министерства, само че правят една и съща работа, това ще стане естествено. Трябва да си признае, България е със свръх раздута администрация. Това е в духа на общото ни схващане, изясни той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР