Тази вечер или в утрешния ден предстои моите колеги от

...
Тази вечер или в утрешния ден предстои моите колеги от
Коментари Харесай

Сандов: Предстои номинацията ми за министър на околната среда и водите

Тази вечер или в утрешния ден следва моите сътрудници от „ Зелено придвижване ” да създадат формалната номинация за поста, аз съм една от номинациите ”, съобщи в ефира на „ Здравей, България ” по политикът от „ Демократична България ”  Борислав Сандов. Той е апетитен и за един от вицепремиерите в бъдещия кабинет, както и за министър на околната среда и водите.

„ Няма спор в обединението поради постовете в министерствата. Въпросът беше дали не би трябвало да има позиция единствено за вицепремиер ”, изясни той. Сандов удостовери информацията, че съпредседателите на „ Продължаваме Промяната ” са се срещали с водачите на „ Демократична България ”, на която е участвал и той.

„ Това беше среща вид председателски съвет. Освен Кирил Петков и Асен Василев, участва и още един член на партията.  Коалиционното съглашение към този момент е към своя край и мъчно може да се вършат някакви промени. Такъв вид съществуваше първоначално ”, съобщи Сандов.

На равнище Министерски съвет от „ Демократична България ” ще имат три места – в правосъдното министерство, в това на околната среда и водите и в Министерството на дигитализацията.

„ Изчистваме текстовете, с цел да бъдат ясни и с цел да бъдат сигнал към сътрудниците в Европейски Съюз във връзка с това, че следва смяна в посоката, за която постоянно ни подлагат на критика, че изоставаме. Първоначалната дефиниция, която от Политическа партия показаха, изключваше от „ ИТН ” да имат вицепремиер. Не знам дали е било благопожелание на едната или другата страна. Но имайте поради, че Има Такъв Народ са поели доста тежки и ресурсни министерства – Министерство на външните работи, Енергетика, Министерство на регионалното развитие. Това са доста съществени и виновни министерства. От тази позиция тежестта се балансира. Математическото наместване тук няма да сработи ”, уточни той.

Сандов поздрави представителите на Политическа партия, които по неговите думи са имали уравновесен метод и не са показали надменност.

Относно изявлението на Асен Василев, че се възнамерява 15% редуциране на чиновниците в държавната администрация, Сандов счита, че са нужни избрани оптимизации, които да оказват помощ на бюджета да се развие.

„ Ако осъществяваме политиките, свързани с цифровата промяна, в случай че обединим част от ресорите, които съществуват редом в разнообразни министерства, само че правят една и съща работа, това ще стане естествено. Трябва да си признае, България е със свръх раздута администрация. Това е в духа на общото ни схващане ”, изясни той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР